Συρία: Φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες μεταφέρουν λαθραία αρχαιότητες σε τουρκικό έδαφος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

Μαχητές παράνομων ένοπλων μονάδων, προσκείμενων στην Άγκυρα, πραγματοποιούν παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές στην ελεγχόμενη από την Τουρκία πόλη Αφρίν για να πουλήσουν αργότερα τα αρχαιολογικά ευρήματα στη μαύρη αγορά της Τουρκίας, προκαλώντας σοβαρή ζημιά στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Συρίας.

Αυτό ανέφερε ο Όλεγ Γεγκόροφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Μερών στη Συρία (τμήμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας),  όπως δήλωσε την Κυριακή στο ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Μαχητές των ενόπλων μονάδων που δραστηριοποιούνται σε εδάφη που ελέγχονται από την Τουρκία στη Συρία πραγματοποιούν παράνομες ανασκαφές για αρχιτεκτονικά και ιστορικά αντικείμενα αξίας κοντά στην πόλη Αφρίν.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται με τη χρήση βαρέων κατασκευαστικών μηχανημάτων και εκρηκτικών, τα οποία προκαλούν σοβαρές ζημιές στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Συρίας», είπε.

Σύμφωνα με τον Γεγκόροφ, τα αρχαιολογικά ευρήμα που έχουν ανακαλυφθεί μεταφέρονται στην Τουρκία για να πωληθούν στη μαύρη αγορά.

Τα τουρκικά στρατεύματα κατέλαβαν το Αφρίν το 2018 μετά την Επιχείρηση Κλάδος Ελιάς κατά των κουρδικών δυνάμεων το 2018, σημειώνει το Tass.

Για το ίδιο θέμα το συριακό πρακτορείο Sana θα σημειώσει:

«Κατά τη διάρκεια του εχθρικού πολέμου κατά της Συρίας, πολλοί Αμερικανοί και Τούρκοι αρχαιολόγοι συνεργάστηκαν με τρομοκρατικές ομάδες για τη λεηλασία της αρχαιολογικής συριακής κληρονομιάς και της δολιοφθοράς του ιστορικού χώρου, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη έγκλημα κατά του συριακού λαού και της συριακής ιστορίας και πολιτισμού».


Φωτο: Afrin Post.Net

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα