Συρία: Οι Κούρδοι και οι Σύροι καταγγέλλουν ότι οι Τούρκοι καίνε τις καλλιέργειες τους

30/5/20 | 0 | 0 | 491 εμφανίσεις

Μάιος 28, 2020. 21:17

Το τουρκικό κράτος αύξησε σημαντικά τις επιθέσεις του στη γεωργία, ιδιαίτερα στη βόρεια Συρία, όπου η γεωργία και ιδιαίτερα τα σιτηρά είναι η κύρια απασχόληση των Κούρδων κατοίκων.

Οι πυροδοτήσεις των χωραφιών άρχισαν στις αρχές Μαΐου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα, σήμερα στις 15:30 τοπική ώρα φωτιά παρουσιάστηκε σε σιτοβολώνα στο χωριό Τσαρακλί στο Κομπάνι.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το κουρδικό AnfNews, γεωργικές εκτάσεις που ανήκουν σε χωρικούς σε σχεδόν 40 περιοχές (το δημοσίευμα αναφέρει τις συγκεκριμένες περιοχές) κάηκαν από τους Τούρκους, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα σε δεκάδες χιλιάδες εντόπιους που ζουν από την καλλιέργεια των αγρών.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων- Sana, αναφέρει με τη σειρά του, ότι η τουρκική κατοχή έχει κάψει αγροτικές εκτάσεις με σιτηρά νοτιοδυτικά  της πόλης Αμπού Ρασίν στην επαρχία Χασάκα.

Το Sana σημειώνει, ακόμη, ότι στόχος της τουρκικής κατοχής έγινε και άλλη μια περιοχή  της Συρίας, η αλ Τζαζίρα,  όπου καλλιεργείται μόνο σιτάρι.

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές, οι αγρότες βιάζονται να κάνουν τη συγκομιδή της παραγωγής τους προτού αυτή ωριμάσει από τον φόβο της καταστροφής από τους κατακτητές.

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο