Συρία: Δύσκολες αποφάσεις για τον Τραμπ εάν προχωρήσει στη δημιουργία ζωνών ασφάλειας

28/1/17 | 0 | 0 | 452 εμφανίσεις

REUTERS/BAZ RATNER

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί εντολή στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά και το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ, προκειμένου να καταρτιστεί σχέδιο για την οργάνωση των ζωνών ασφάλειας στη Συρία, αλλά και σε γειτονικές χώρες.
Στη λήψη δύσκολων αποφάσεων ενδέχεται να οδηγήσει η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για τη δημιουργία ζωνών ασφάλειας στη Συρία.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει η Ουάσιγκτον για την προστασία των προσφύγων, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών είναι ενδεχόμενη η λήψη απόφασης για την κατάρριψη ενός συριακού ή ρωσικού αεροσκάφους ή για την ανάπτυξη χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος.

Ο Τραμπ δήλωσε προχθές ότι: «σίγουρα θα οργανώσω ζώνες ασφάλειας στη Συρία» για τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο σχετικό έγγραφο, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί εντολή στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά και το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ,προκειμένου να καταρτιστεί σχέδιο για την οργάνωση των ζωνών ασφάλειας στη Συρία, αλλά και σε γειτονικές χώρες.
Το έγγραφο δεν γνωστοποιεί τους παράγοντες που θα καθιστούν “ασφαλή” μία ζώνη εδάφους, αλλά και τη φύση των απειλών από τις οποίες θα προστατεύονται οι πρόσφυγες που θα βρίσκουν καταφύγιο σε αυτή. Παράλληλα, δεν διευκρινίζεται αν η νέα αμερικανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της οργάνωσης μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο κι από τους συμμάχους της.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Δυσαρεστήθηκε ο Πρετεντέρης για την 70η θέση στην οποία κατρακύλησε η Ελλάδα στoν διεθνή κατάλογο των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία των ΜΜΕ. «Κανείς δεν ξέρει ποια είναι..τα κριτήρια της αξιολόγησης, ούτε ποιος τα επέλεξε και τα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο