“Συνωστισμός» πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο (ΧΑΡΤΗΣ)

3/2/20 | 0 | 0 | 232 εμφανίσεις

Χάρτη με τις θαλάσσιες οριοθετήσεις- διεκδικήσεις των κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο δημοσίευσε ο λογαριασμός Petroleum Economist. Στον ίδιο χάρτη αποτυπώνεται και η τοποθεσία πολεμικών πλοίων της Ελλάδας, των ΗΠΑ της Γαλλίας των Τούρκων, της Αιγύπτου αλλά και της Γερμανίας.

Να σημειωθεί ότι από χθες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του.

Από μακρινή απόσταση επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες. Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο Γιαβούζ παραμένει στο τεμάχιο 8, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη.

Βόρεια του ιδίου τεμαχίου, πλέει το  γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και μία ελληνική φρεγάτα.

Κατά τις χθεσινές μεσημβρινές ώρες, γαλλικά μαχητικά Rafale πτήσεις πάνω υπερίπταντο πάνω την Πάφο, το Τρόοδος και τη Λάρνακα, με άδεια από τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Επίσκεψη στο Charles De Gaulle πραγματοποίησε η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλα Ντιουμόντ.  Η ίδια ανέβασε βίντεο στο twitter με την προσγείωση και την απογείωση των “Rafale”.

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Κατά την επίσκεψή μου στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο συμμετέχει στην αποστολή Chammal, παρευρέθηκα στην προσγείωση και απογείωση Rafale».

 

PE Maps@PEMaps1

military and political tensions have been ramped up in recent months. PE Maps has collated the latest situation. Will this deter interest in the regions energy potential? Read more.. https://www.petroleum-economist.com/articles/politics-economics/middle-east/2019/turkey-pushes-east-mediterranean-boundaries 

View image on Twitter
31 people are talking about this
sigmalive.com

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο