Συνεχίζονται οι ανταλλαγές Σύρων μισθοφόρων μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκάλυψε τη συνέχιση των ανταλλαγών Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη.

Αφίχθηκε μια νέα παρτίδα  250 μελών στη Συρία, αφότου έφυγε από το λιβυκό έδαφος την Πέμπτη.

Το παρατηρητήριο είπε ότι όσοι μισθοφόροι ανήκαν στις διάφορες παρατάξεις του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού» έφυγαν χωρίς να λάβουν τους μηνιαίους μισθούς τους τους τελευταίους 3 μήνες. Εν μέσω κατάστασης γκρίνιας για την κατάσταση διαβίωσης στους λιβυκούς καταυλισμούς.

250 μισθοφόροι μέσω Τουρκίας

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι μια  νέα παρτίδα 250 άλλων μαχητών εγκατέλειψε τα συριακά εδάφη προς την Τουρκία, προετοιμάζοντας την αποστολή τους στη Λιβύη τις επόμενες ώρες.

Το παρατηρητήριο ανέφερε ότι ένας από αυτούς τους μισθοφόρους είπε ότι θα επεδίωκε να περάσει λαθραία στην Ευρώπη, λόγω του χαμηλότερου κόστους σε σύγκριση με τις χερσαίες διαδρομές από την Τουρκία προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι λαθρέμποροι παίρνουν περίπου 1.500 δολάρια ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται χρησιμοποιώντας τη διαδρομή Τουρκίας- (Ελλάδας)-ΕΕ.

$200 το μήνα

Τόνισε ότι «η κατάσταση μέσα στους καταυλισμούς έχει γίνει ρουτίνα, καθώς δεν υπάρχουν εχθροπραξίες μετά τη συμφωνία ανατολικής- δυτικής Λιβύης και περνούν το χρόνο τους σε κοιτώνες ή σε χώρους εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, αυτοί οι μισθοφόροι παραπονιούνται για τα έξοδα που ξοδεύουν για φαγητό και ποτό, αφού αυτά αφαιρούνται από τους συμφωνημένους μισθούς τους, ενώ ο μισθοφόρος δεν μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερα από 200 δολάρια ΗΠΑ το μήνα.

Akhbar Libya24.net

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα