Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Εξέδωσε νέο χάρτη για έρευνες δίπλα σε Κάρπαθο και Καστελόριζο

11/8/20 | 0 | 0 | 592 εμφανίσεις

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Η ΑΓΚΥΡΑ


Αυτός είναι ο χάρτης με τις γεωτρήσεις που θέλει να κάνει η Τουρκία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Νέο χάρτη με την περιοχή δραστηριότητας του Oruc Reis έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, συνεχίζοντας την προκλητική προπαγάνδα του.

Στον χάρτη που παρουσίασε ο αξιωματούχος του υπουργείου Κ. Ερσιγιές και έδωσε στην δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εμφανίζεται η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου δείχνουν πως το ωκεανογραφικό πλοίο κινείται εντός τουρκικής ΑΟΖ, ενώ το πλοίο βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στον χάρτη εμφανίζουν ωστόσο το σημείο που βρίσκεται το Oruc Reis, ως περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας για έρευνες (με κόκκινο χρώμα), ενώ με γκρι χρώμα δείχνουν την θαλάσσια περιοχή νότια και πλησίον της ανατολικήε Κρήτης και κατά μήκους των Δωδεκανήσων από την Κάρπαθο ως την Ρόδο και το Καστελόριζο, ως περιοχή με «νέες άδειες» για τουρκικές έρευνες.

Μάλιστα, ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο Ερσιγιές, καθώς επιτέθηκε στην Ελλάδα λέγοντας πως «οι μινιμαλιστικές απαιτήσεις της δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο».

«Το Oruc Reis βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα που έχει δηλωθεί στον ΟΗΕ. Η Ελλάδα κάνει πολύ φασαρία για τις δραστηριότητές μας», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα μπλοκάρει μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή εξαιτίας ενός «μικρού νησιού» όπως χαρακτήρισε το Καστελόριζο.

«Η Ελλάδα διεκδικεί 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας περιοχής δικαιοδοσίας λόγω αυτού του μικρού νησιού (Καστελόριζο) και επιχειρεί να σταματήσει το Oruc Reis και να μπλοκάρει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο μινιμαλιστικός ισχυρισμός δεν είναι συμβατός με το διεθνές δίκαιο. Είναι αντίθετο με την αρχή της ισότητας. Ωστόσο, η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ και τις ΗΠΑ να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό και να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία να σταματήσει τις νόμιμες υπεράκτιες δραστηριότητές της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και λογικό. Η Ελλάδα δημιουργεί εντάσεις με τις απαιτήσεις της και όχι η Τουρκία», είπε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/hartis-toyrkias-gia-geotriseis-konta-se-karpatho

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Επειδή θεωρούμε τον σεβασμό της ζωής, της ύπαρξης, δηλαδή, ως την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αξία, είμαστε απολύτως αντίθετοι με τις πράξεις του Κουφοντίνα. Πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο. Για τον ίδιο, ακριβώς, λόγο, επειδή αποδίδουμε απόλυτη αξία στη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας