Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος των ΗΠΑ για διακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού

10/2/17 | 0 | 0 | 382 εμφανίσεις

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 52χρονος υπήκοος Κίνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε προσωρινό ένταλμα σύλληψης των Αρχών των Η.Π.Α, για αγορά και διακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού, χωρίς άδεια και κατά παράβαση της νομοθεσίας των Η.Π.Α.

Η υπόθεση αφορά απόπειρα αγοράς, για λογαριασμό ναυτιλιακής εταιρείας, κεραίας μέγιστης εμβέλειας για τη συλλογή, καταγραφή, αποκωδικοποίηση και αποστολή πληροφοριών και δορυφορικού μόντεμ με στρατιωτικές εφαρμογές.

Ο Κινέζος ήρθε στην Αθήνα από την Κίνα στις 7/2 και δύο ημέρες αργότερα, στις 9/2 συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου είχε καταλύσει.

Εργαζόταν για λογαριασμό μιας κινεζικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

kathimerini.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    25/9/20 | (2 σχόλια)
    Υπάρχει μια αντίφαση στην αμερικανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι αξιοσημείωτη. -Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε την είδηση ότι η διαδικασία περί τον EastMed μετατρέπεται σε διεθνή οργανισμό. Ερώτηση: πιστεύει κανείς ότι Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας