Συνελήφθη ο πρώην συνεργάτης του Βγενόπουλου Κυριάκος Μάγειρας

1/2/17 | 0 | 0 | 390 εμφανίσεις

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα ο Κυριάκος Μάγειρας, πρώην στενός συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου, πρώην στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Marfin.

Ο Μάγειρας, ο οποίος αυτή την ώρα οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr στην Εισαγγελία, συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης των κυπριακών Αρχών οι οποίες τον κατηγορούν για συμμετοχή του στην υπόθεση χρηματισμού του τ. Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κυριάκος Μάγειρας φέρεται ως εκείνος που έδωσε την εντολή για λογαριασμό του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου ώστε να μεταφερθεί στον λογαριασμό εταιρίας του Χριστοδούλου ποσό περίπου ενός εκατ. ευρώ. Το πόσο, σύμφωνα πάντοτε με το κατηγορητήριο μεταφέρθηκε από λογαριασμό της εταιρίας Focus του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, τον οποίο οι Κύπριοι θεωρούν «αχυράνθρωπο» του Βγενόπουλου, από κατάστημα της Marfin Bank στο Μαρούσι. Όπως αναφέρουν οι κυπριακές Αρχές, σκοπός της δωροδοκίας του τ. διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου ήταν να κάνει τα στραβά μάτια ώστε ο Βγενόπουλος να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι για τον χρηματισμό του Χριστοδούλου κατηγορούνται ο Κυριάκος Μάγειρας, ο Μιχάλης Ζολώτας, ο ίδιος ο Χριστοδούλου, η κόρη του, ο γαμπρός του και τρεις εταιρίες: Η εταιρία του Χριστοδούλου, η εταιρία Focus του Ζολώτα από τον λογαριασμό της οποίας μεταφέρθηκε το επίμαχο ποσό και η MIG. Για την υπόθεση κατηγορείτο και ο ίδιος ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ωστόσο η δίωξη εναντίον του παύθηκε λόγω του ξαφνικού θανάτου του.

Μ.Α.

koutipandoras.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας