Συνελήφθη για κατασκοπεία στέλεχος της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ιβάν Σαφρόνοφ το 2016, όταν εργαζόταν για την εφημερίδα Κομερσάντ. (Φωτ.: Associated Press)

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν ανώτερο στέλεχος της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας με την υποψία της προδοσίας, αποδίδοντάς του κατηγορίες περί κατασκοπείας υπέρ χώρας του ΝΑΤΟ.

Οπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ρωσικός διαστημικός οργανισμός Ρωσκόσμος, κρατείται ο Ιβάν Σαφρόνοφ, σύμβουλος του γενικού διευθυντή της υπηρεσίας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κράτηση του Σαφρόνοφ δε σχετίζεται με την εργασία του στην υπηρεσία.

Σε δήλωσή της η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας αποκάλυψε ότι «ο Ιβάν Σαφρόνοφ συνελήφθη στη Μόσχα ενώ περνούσε κρατικά μυστικά σχετιζόμενα με τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία, την άμυνα και την ασφάλεια της Ρωσίας σε μια υπηρεσία πληροφοριών του ΝΑΤΟ.»

Σε περίπτωση καταδίκης του ο συλληφθείς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 ετών.

Ο Σαφρόνοφ, που μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως δημοσιογράφος στις καθημερινές εφημερίδες Κομερσάντ και Βεντομόστι καλύπτοντας τους τομείς της άμυνας και του διαστήματος, είχε τοποθετηθεί στη Ρωσκόσμος μόλις προ διμήνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η κράτηση του Σαφρόνοφ δε σχετίζεται με τη δραστηριότητά του ως δημοσιογράφος.

Πηγή: Reuters, Xinhua, Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα