Συνελήφθη για κατασκοπεία στέλεχος της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος

7/7/20 | 0 | 0 | 239 εμφανίσεις

Ο Ιβάν Σαφρόνοφ το 2016, όταν εργαζόταν για την εφημερίδα Κομερσάντ. (Φωτ.: Associated Press)

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν ανώτερο στέλεχος της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας με την υποψία της προδοσίας, αποδίδοντάς του κατηγορίες περί κατασκοπείας υπέρ χώρας του ΝΑΤΟ.

Οπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ρωσικός διαστημικός οργανισμός Ρωσκόσμος, κρατείται ο Ιβάν Σαφρόνοφ, σύμβουλος του γενικού διευθυντή της υπηρεσίας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κράτηση του Σαφρόνοφ δε σχετίζεται με την εργασία του στην υπηρεσία.

Σε δήλωσή της η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας αποκάλυψε ότι «ο Ιβάν Σαφρόνοφ συνελήφθη στη Μόσχα ενώ περνούσε κρατικά μυστικά σχετιζόμενα με τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία, την άμυνα και την ασφάλεια της Ρωσίας σε μια υπηρεσία πληροφοριών του ΝΑΤΟ.»

Σε περίπτωση καταδίκης του ο συλληφθείς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 ετών.

Ο Σαφρόνοφ, που μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως δημοσιογράφος στις καθημερινές εφημερίδες Κομερσάντ και Βεντομόστι καλύπτοντας τους τομείς της άμυνας και του διαστήματος, είχε τοποθετηθεί στη Ρωσκόσμος μόλις προ διμήνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η κράτηση του Σαφρόνοφ δε σχετίζεται με τη δραστηριότητά του ως δημοσιογράφος.

Πηγή: Reuters, Xinhua, Καθημερινή

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (0 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο