Συναγερμός στην ΕΛ.Α.Σ – Συνελήφθη στην Αθήνα Ιρακινός τζιχαντιστής

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένας Ιρακινός πολίτης και ύποπτο μέλος του Ισλαμικού Κράτους – υπόδικος στην Γερμανία – συνελήφθη στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του στο Euronews.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 27χρονος Τάχα Α. είναι ο τζιχαντιστής σύζυγος μιας Γερμανίδας που δικάζεται αυτές τις μέρες στην χώρα της επειδή άφησε ένα 5χρονο κορίτσι Γεζίντι να πεθάνει από τη δίψα.

Σε βάρος του Ιρακινού κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο Τάχα Α. κατηγορείται από την γερμανική δικαιοσύνη ότι «αγόρασε» το κοριτσάκι Γεζίντι και τη μητέρα του, συν-ενάγοντα στη δίκη, ως οικιακές «σκλάβες» τις οποίες κρατούσαν μαζί με την γυναίκα του αιχμάλωτες, ενώ ζούσαν στη Μοσούλη του Ιράκ το 2015.

Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την σύλληψη του 27χρονου Ιρακινού, η οποία έγινε πριν 15 ημέρες στην Αττική και μετά από πληροφορίες από την γερμανική αστυνομία.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο καταζητούμενος ύποπτος τζιχαντιστής ζούσε στην Ελλάδα αρκετό καιρό πριν συλληφθεί.

Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες έκδοσής του στη Γερμανία, όπου θα δικαστεί μαζί με τη σύζυγό του και «βέβαια αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης» σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα