Συμφωνία ΗΠΑ- Ιράκ για απόσυρση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων

8/4/21 | 0 | 0 | 63 εμφανίσεις

Οι αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράκ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια ενός γύρου στρατηγικού διαλόγου ότι οι αμερικανικές δυνάμεις καθώς και του  διεθνούς συνασπισμού θα μπορούσαν να αποσυρθούν από τη χώρα σύντομα, όπως ανέφεραν οι δύο κυβερνήσεις σε κοινή δήλωση.

«Και οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Ιράκ μετά από πρόσκληση της ιρακινής κυβέρνησης, προκειμένου να στηρίξουν τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας στον αγώνα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, θα επικεντρωθούν τώρα στην εκπαίδευση και τη συμβουλευτική εργασία, η οποία θα επιτρέψει τη μεταφορά των εναπομεινάντων στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ, ενώ ο χρόνος θα καθοριστεί κατά τις προσεχείς τεχνικές διαβουλεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενης συνάντησης του στρατηγικού διαλόγου στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Αύγουστο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού θα αποσυρθούν πλήρως από το Ιράκ εντός τριών ετών.

Τον Οκτώβριο, το ιρακινό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Βαγδάτη είχε σχηματίσει επιτροπή για να συντονίσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Ria Novosti

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Γιώργου Πετσωτά* Το καψώνι του Τούρκου προέδρου στην πρόεδρο της Κομισιόν, έχει παράδοση 500 χρόνων, που οι ανιστόρητοι των Βρυξελλών και η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν φαίνεται να αγνοούν, ή να μην θέλουν να γνωρίζουν. Δεν είναι τυχαίο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο