Συμφωνία Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας για τις ασκήσεις των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων -[εικόνες]

31/10/20 | 0 | 0 | 248 εμφανίσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ


Συμφωνία Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας / Φωτογραφία: Eurokinissi
Τεχνική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για τη ρύθμιση των θεμάτων της διεξαγωγής συνεκπαιδεύσεων και ασκήσεων των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των δύο χωρών υπεγράφη στην Αθήνα.

Τη συμφωνία υπέγραψε ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο διοικητής Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος, υποστράτηγος Πάβλε Αρσόσκι. Η ξένη αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ΔΔΕΕ του ΓΕΕΘΑ, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης προσωπικού των ΔΕΕ της γείτονος στο σχολείο βασικής εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ).

Η εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος, από τις 12 Οκτωβρίου έως σήμερα, εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το τρέχον έτος. H αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας παρακολούθησε εκπαίδευση μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, ενώ σήμερα παραβρέθηκε στην τελετή απονομής πτερύγων αλεξιπτωτιστών σε στρατιωτικό προσωπικό. Τον υποστράτηγο Πάβλε Αρσόσκι συνόδευε ο τμηματάρχης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος.
Δείτε φωτογραφίες από τη συνεκπαίδευση Ελλάδας-Β. Μακεδονίας

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (1 σχόλια)
    Αντώνης Μανιτάκης, Οµότιµος καθηγητής Νοµικής του ΑΠΘ, Πρόεδρος του επιστηµονικού συµβουλίου της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας  To άρθρο πραγματεύεται την (αντι)συνταγματικότητα του πειθαναγκαστικού εμβολιασμού μιας ειδικής κατηγορίας προσώπων, που επιτελούν δημόσιο λειτούργημα και έρχονται σε προσωπική επαφή με ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας