Συμφωνία «δέκα σημείων» Ελλάδας-Τουρκίας: Η κυβέρνηση παρέδιδε γη, ύδωρ, τα ιερά και τα όσια!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ότι με την Τουρκία είχε καταφέρει να έρθει σε «έγγραφη συμφωνία» για την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας είχε αναφέρει ότι «η κυβέρνηση θα δώσει στην δημοσιότητα την συμφωνία όταν κρίνει ότι εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον», αλλά τα όσα εμφανίζονται μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τα όσα η κυβέρνηση συμφωνούσε με την Τουρκία, καθώς περιλαμβάνονταν τα “ιερά και τα όσια” της πίστης μας και “γη και ύδωρ” της χώρας χωρίς και πάλι η Τουρκία να μην προσφέρει τίποτα ουσιαστικό παρά μόνο αναβολή των προκλητικών κινήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το φοβερό όμως είναι ότι μετά τα όσα έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός  Kontra Channel φαίνεται ότι η συμφωνία ήταν μια συμφωνία που έδινε ουσιαστικά “γη και ύδωρ” στην Τουρκία καθώς όπως μπορείτε να διαβάσετε στο 5 σκέλος της, η κυβέρνηση πήγαινε στην λογική του «no flags, no ships» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα που απλά σημαίνει «γκριζάρισμα» ολόκληρης της θαλάσσιας περιοχής νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.

Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά στα πλαίσια του ανατολίτικου παζαριού της Άγκυρας που φαίνεται να έγινε αποδεκτό (αν ισχύουν τα όσα αποκαλύπτονται), έχουμε και την παράδοση των”ιερών και οσίων” της πίστης μας καθώς στο 10ο σκέλος η Ελλάδα δεν θα προέβαλε απαιτήσεις κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την βεβήλωση του μεγαλύτερου μνημείου της Ορθοδοξίας, δηλαδή την πράξη μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

Μια συμφωνία που ουσιαστικά μόνο δίνει στην Τουρκία με “αντάλλαγμα” την ησυχία της Αθήνας!

Αναλυτικά όσα περιλαμβάνει η συμφωνία: 

1.Επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών για τα ζητήματα του Αιγαίου από τις οποίες αποχώρησε η Τουρκία το 2016

2.Διαβουλεύσεις για να συμφωνηθούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

3.Αποφυγή προκλήσεων.Καμία κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε τριβές στρατιωτικού χαρακτήρα

4.Καμία προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει θέματα που αφορούν νησίδες και βραχονησίδες

5.Καμία ενέργεια σε ότι αφορά έρευνες και γεωτρήσεις σε “αμφισβητούμενες περιοχές”, από τις δύο χώρες, (μιλάμε για την ελληνική υφαλοκρηπίδα).

6.Προετοιμασία συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν το Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ

7.Προετοιμασία πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό αλλά και για την διαμόρφωση του μηχανισμού διανομής του ενεργειακού πλούτου στην Κύπρο, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων χωρίς προϋποθέσεις

8.Εξασφάλιση της συνέχειας της χρηματοδότησης της Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

9.Έναρξη ευρωτουρκικών συνομιλιών για την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες

10.Καμία κύρωση από την ΕΕ προς την Τουρκία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κατά πως προκύπτει η κυβέρνηση διέρρευσε την ακριβή Συμφωνία σε ανώνυμο ”διηγηματογράφο”,που μας την ανήρτησε με την φιλοκυβερνητική επισήμανση ότι ” η κυβέρνηση ,παρέδιδε γη, ύδωρ, τα ιερά και τα όσια ” .
    ”Πιασάρικος” τίτλος για την ΚΟΝΤΡΑ ΝΙΟΥΣ του Σαββατοκύριακου και όχι μόνον ,που θεωρεί ακόμη τους Έλληνες ”Αυριανιστές”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα