«Συμπληγάδες» δικομματισμού δείχνει νέα δημοσκόπηση: Στο 68% ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Αντέχει η ΧΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στο όριο με υψηλή δυναμική η Ελληνική Λύση

Κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ (38,5% έναντι 29,5% αντιστοίχως), όπως δείχνει η έρευνα της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής», παρότι διανύουμε την πιο υποτονική προεκλογική περίοδο των τελευταίων ετών.

Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων πάντως δείχνουν τα ξεπερνούν το 65%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 38,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανθίσταται με ένα 29,5% παραπέμποντας σε άλλες εποχές αναφορικά με τη δυναμική του δικομματισμού, ως φαινόμενο.

Από τα άλλα κόμματα το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ένα 8%, το ΚΚΕ ένα 5,2%, η Χρυσή Αυγή αντέχει με ένα 3,5%, ενώ Ελληνική Λύση, Ένωση Κεντρώων και ΜΕΡΑ25 κινούνται μεταξύ 2,8 και 2,5% κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα οδηγούμαστε σε πεντακομματική Βουλή.

Από τις 26 Μαΐου, που διεξήχθησαν οι ευρωεκλογές, μέχρι και σήμερα, δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, αντί για τους συνήθεις προεκλογικούς διαξιφισμούς, οι πολίτες παρακολουθούν μια μακρόσυρτη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της εξουσίας.

Η έκβαση της αναμέτρησης έχει προεξοφληθεί από την πλειονότητα των ψηφοφόρων, όπως πιστοποιούν η ισχυρή παράσταση νίκης, με το 82% να πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα – μόλις το 7% πιστεύει στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ –, αλλά και οι προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία για την επόμενη μέρα.


www.pronews.gr/elliniki-politiki/ekloges-2019/782603_paradosi-syriza-stathera-megali-diafora-ishyri-parastasi-nikis

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οταν ενα κομμα -εν προκειμενω ο Συριζα -στην καλπη της 7-7-2019 θα κινηθει γυρω απο το 20% δεν αποτελει τον δευτερο πολο και στις μεθεπομενες εκλογες -και με απλη αναλογικη να γινουν- θα κατεβει στο 10%, οποτε θα περναει ενα 6μηνο για να σχηματισθουν συμμαχικες κυβερνησεις , οπως στο Βελγιο ,την Ολλανδια και αλλου, ενω η Τουρκια θα εχει Προεδρο-πρωθυπουργος δεν προβλεπεται- με ποσοστο ανω του 50%.
    Τι ειπαν οι αρχαιοι ”των οικιων ημων εμπιπραμμενων ημεις θα αδομεν”.
    Ποσα παιδαριωδη λαθη της συγκυβερνησεως των κ.κ. Τσιπρα Καμμενου θα βγαινουν στην επιφανεια μετα τις εκλογες απο την νεα κυβερνηση;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα