ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img


Δείτε την εκπομπή “Πολιτισμένοι Διάλογοι” της Διαδικτυακής Τηλεόρασης Anixnefseis web tv με τον Γιώργο Χατζηθεοφάνους.

Προσκεκλημένος ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου Κώστας Υφαντής.

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όταν στην Δημοκρατία γίνονται εκλογές το αργότερο κάθε 4ετία , το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα σχεδιάζει σε βάθος 4ετίας και τα πέραν αυτής σχέδια του θα μπορεί να τις ανατρέπει η επομένη κυβέρνηση;;;.
  Αν π.χ.το 2008 είχε σχεδιασθεί το Βουκουρέστι και το κεκτημένο του , γιατί ανετράπη από τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά και υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών;;;.
  Συμβούλια Εθνικής Ασφαλείας έχουν μόνο οι τρείς μεγάλοι γεωπολιτικοί παίκτες ,γιατί σχεδιάζουν και εκτός των χωρών τους μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού .
  Κατέληξε ο καθηγητής κ.Υφαντής .
  Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας προσήκει στις Προεδρικές Δημοκρατίες ,στις οποίες ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα ”να κόβει κεφάλια” σε περίπτωση ιδιαιτέρως ακριτομυθιών ,που βρίθουν ανέκαθεν στην Ελλάδα.
  Επιτροπές γενικώς καταρτίζονται όταν θέλει ένας ηγέτης να αναβάλει αποφάσεις του.
  Τελικώς γιατί απαξιώνονται οι εξαίρετοι διπλωμάτες και επιμένουμε στην ίδρυση αυτού του Συμβουλίου;;;.
  Οι αείμνηστοι δυάδα Δούσμανης και Μεταξάς δεν ήταν επαρκείς σύμβουλοι και του Βασιλέως Κων/νου και Ελευθερίου Βενιζέλου,ή, μήπως έπεσε έξω ο Παπάγος στην νικηφόρα αντιμετώπιση των ανταρτών το 1949.
  Για να ξαναθυμηθούμε η εθνική στρατηγική άλλαξε από το 1981 έναντι της ΕΟΚ και της ‘δυτικόφιλης”αντικομμουνιστικής θέσης μας και μέχρι το 1987 και έναντι της Τουρκίας ,με ευθύνη της κυβερνήσεως εκείνης της 8ετίας και δεν είχε οριστικοποιήθεί μέχρι πέρυσι.
  Ας ελπίσουμε ότι με ,ή, χωρίς Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα έχουμε ενιαία εθνική πολιτική γιατί θα καταργηθεί η διεθνιστική Αριστερά άποψη ,που δυστυχώς παραέχουμε εδώ και 45 χρόνια.

  • “Αν π.χ.το 2008 είχε σχεδιασθεί το Βουκουρέστι και το κεκτημένο του , γιατί ανετράπη από τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά και υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών;;;”

   Ίσα με 50 φορές σού το έχω εξηγήσει, προσκομίζοντάς σου και στοιχεία, αλλά σού είναι αδύνατον να αλλάξεις άποψη, να δεχτείς ότι τα πράγματα μπορεί να είναι και κάπως διαφορετικά, απ’ ό,τι εσύ θέλεις να είναι.

   Η κυβέρνηση Καραμανλή, στις προεκλογικές της δηλώσεις την 30ή Σεπτεμβρίου 2007, δια στόματος Ντόρας Μπακογιάννη (ΥπΕξ), δήλωσε ότι αποδέχεται την σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τις Πρέσπες. Τα Σκόπια, με πρωθυπουργό ακόμη τον μαξιμαλιστή Γκρουέφσκι, δεν δεχόντουσαν τίποτε λιγότερο από την συνταγματική των ονομασία, ήτοι “Δημοκρατία τής Μακεδονίας”, γι αυτό δεν συζήτησαν την νέα ελληνική πρόταση. Στο Βουκουρέστι δεν έγινε τίποτε άλλο από το αναμενόμενο. Ο Καραμανλής δεν δέχτηκε να κληθούν τα Σκόπια ούτε με το συνταγματικό των όνομα, ούτε με το προσωρινό (FYROM), πράγμα αυτονόητο.

   Ο Ζάεφ, εν αντιθέσει προς τον Γκρουέφσκι, αποδέχτηκε την λύση Καραμανλή, ήτοι σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, οπότε η Ελλάς δεν είχε λόγο να αρνηθεί τον διάλογο και το όνομα “Δημοκρατία τής Βορείου Μακεδονίας”. Αυτό που ήταν εγκληματικό, ήταν ότι τούς ανεγνώρισαν επιπλέον εθνικότητα, λες και ήταν κάτι άλλο από Βούλγαροι στο 65% (οι Αλβανοί ουδέποτε ενδιαφέρθησαν για εθνικότητα και γλώσσα, διότι τα είχαν και τα δύο) και γλώσσα (“μακεδονικά”).

   Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέτρεψε κανένα “κεκτημένο τού Βουκουρεστίου” (sic), διότι, αν και ο Γκρουέφσκι είχε αποδεχτεί την πρόταση τής κυβερνήσεως Καραμανλή 2007, τα Σκόπια θα είχαν από τότε ονομαστεί όπως σήμερα.

   Πάντα ευγνωμονούσα τον Γκρουέφσκι για την αδιαλλαξία του, διότι αυτή μάς έσωζε μετά την απόφαση να δεχτούμε την σύνθετη ονομασία.

   Γράφω τα παραπάνω όχι για να πείσω εσένα, αυτό μού είναι αδιάφορο, αλλά για όσους δεν γνωρίζουν/θυμούνται την πραγματικότητα. Η Ιστορία, καθ’ α επαναλαμβάνεις και τού λόγου σου, δεν παραγράφεται, διαγράφεται, ξαναγράφεται.

 2. Και μετά είπαν και αυτοί-οι κ.κ.Τσίπρας και Κοτζιάς- αφού το είπε το 2007 η κ.Μπακογιάννη -όχι κ.Καραμανλής- στην Βουλή ,τι καθόμαστε;;;.
  Το κράτος έχει συνέχεια ,οι οπαδοί μας και οι αντικαραμανλικοί θα βρίζουν τον Καραμανλή -και ας πέτυχε το Βουκουρέστι το 2008 (σιγά το πράμα)-, θα δώσουμε και κάτι παραπάνω ως αριστεροί-τα είχαμε υποσχεθεί και από το 1944- θα μας γράψει και η Ιστορία και θα υπερηφανευόμαστε γιαυτήν την Συμφωνία. Λίγο τώχεις;;;.

  • Στις προεκλογικές δηλώσεις, ο κάθε υπουργός κάνει τις δηλώσεις τής αρμοδιότητός του. Δεν το ξέρεις/καταλαβαίνεις αυτό, ή μήπως είσαι παραπάνω βλάκας απ’ όσο φαίνεσαι; Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι κι αυτά ανάλογα τού IQ σου κι εντελώς αδιάφορα, στο κάτω-κάτω τής γραφής, για αναγνώστες νουν έχοντας.

  • Και μετά ξαναβρέθηκαν οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς και είπαν ”αλληλοδουλεύομαστε ”,αλλά ”πιάνει το παραμύθι” ,γιατί όπως είδες στις εκλογές του 2019-μετά την Συμφωνία των Πρεσπών- μας ψήφισαν εκτός από το 3% των δικών μας αριστερών και άλλοι 29% αντικαραμανλικοί δεξιοί ,Πασόκοι , Ποταμί-σιοι και Χρυσαυγίτες ,όσοι δεν ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ ,το ΚΚΕ ,την Ελληνική Λύση του κ.Βελόπουλου και την Μέρα 25 του κ.Βαρουφάκη.
   Θα συνεχίσουμε λοιπόν το ”παραμύθιασμα”.
   Φυσικά-είπαν- εκείνη η Ιστορία ,-που καταγράφει γεγονότα και όχι προεκλογικές ομιλίες ,ή, αγορεύσεις στην Βουλή- σε εμάς ”θα φορτώσει” την πράγματι-όπως αποδεικνύεται τώρα και από τις ενστάσεις για τις ανύπαρκτες ”Μακεδονική” γλώσσα και την εθνότητα της Βουλγαρίας- επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών.
   Εμείς όμως και άλλοτε το είπαμε ”ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,750ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα