Συλλήψεις έξι Τούρκων στον Έβρο – Ζητούν άσυλο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο οικογένειες από την Τουρκία συνελήφθησαν στον Εβρο για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν διώξεις στη χώρα τους.

Πρόκειται για δύο ζευγάρια, τη μητέρα της μίας εκ των γυναικών και ένα παιδάκι ενός έτους. Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι οι Τούρκοι που συνελήφθησαν έχουν εκφράσει προφορικά το αίτημά τους για άσυλο και αναμένεται να το καταθέσουν και επίσημα στην αρμόδια επιτροπή.

Από την ΕΛΑΣ έγινε επίσης γνωστό ότι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας έπιασαν στην ευρύτερη περιοχή δύο διακινητές, έναν 38χρονο Τυνήσιο και έναν 21χρονο Μαροκινό, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας Τούρκους μη νόμιμους μετανάστες. Οι δύο δράστες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετέφεραν τα άτομα παράνομα με πλαστική βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον Εβρο, και στη συνέχεια τους καθοδήγησαν πεζή στο εσωτερικό της χώρας.

Δημοσίευμα του Associated Press, που επικαλείται τις ελληνικές αρχές, αναφέρει ότι πάνω από 100 Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα τον περασμένο Ιούλιο.

pontos-news.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα