Συλλήψεις έξι Τούρκων στον Έβρο – Ζητούν άσυλο

9/2/17 | 0 | 0 | 482 εμφανίσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο οικογένειες από την Τουρκία συνελήφθησαν στον Εβρο για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν διώξεις στη χώρα τους.

Πρόκειται για δύο ζευγάρια, τη μητέρα της μίας εκ των γυναικών και ένα παιδάκι ενός έτους. Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι οι Τούρκοι που συνελήφθησαν έχουν εκφράσει προφορικά το αίτημά τους για άσυλο και αναμένεται να το καταθέσουν και επίσημα στην αρμόδια επιτροπή.

Από την ΕΛΑΣ έγινε επίσης γνωστό ότι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας έπιασαν στην ευρύτερη περιοχή δύο διακινητές, έναν 38χρονο Τυνήσιο και έναν 21χρονο Μαροκινό, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας Τούρκους μη νόμιμους μετανάστες. Οι δύο δράστες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετέφεραν τα άτομα παράνομα με πλαστική βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον Εβρο, και στη συνέχεια τους καθοδήγησαν πεζή στο εσωτερικό της χώρας.

Δημοσίευμα του Associated Press, που επικαλείται τις ελληνικές αρχές, αναφέρει ότι πάνω από 100 Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα τον περασμένο Ιούλιο.

pontos-news.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας