Συγκλονιστικό βίντεο από τον θάλαμο Covid-19 νεφροπαθών του Ιπποκράτειου: «Κάντε μια προσευχή να βγεί ένας άνθρωπος έξω…»

18/11/20 | 1 | 0 | 101 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μιλά για συνθήκες πολέμου, η περιγραφή του άλλωστε μαρτυρά έναν συνεχιζόμενο εφιάλτη. Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δίνει επί 14 ημέρες μάχη ο νεφροπαθής Κοσμάς Σύρρης.

Το Ιπποκράτειο είναι το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης που δέχεται θετικούς νεφροπαθείς. Σύμφωνα με τους νοσηλευόμενους όμως, δεν διαθέτει τα κατάλληλα μηχανήματα προκειμένου οι ασθενείς να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

«Τα μηχανήματα αυτά είναι, δεν ξέρω ποιας χρονολογίας, δεν δουλεύουν τα νερά με ζεστό τρόπο και εμείς εδώ σπαρταράμε πάνω στο κρεβάτι σαν ψάρια από το κρύο. Γιατί οι σάκοι είναι κάτω από 15 βαθμούς. Είμαι 60 χρόνων, είμαι νέος άνθρωπος είμαι κι έχω νέο παιδί 15 χρονών. Γιατί δηλαδή να μην το ευχαριστηθώ το παιδί αυτό;», τονίζει ο ασθενής. στην εκπομπή Live News του Mega

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμά, γίνεται προσπάθεια από το νοσοκομείο να δημιουργηθεί μια μονάδα ειδικά για εκείνους, μέχρι τότε όμως κάθε δεύτερη μέρα που υποβάλλονται στην θεραπεία τους, υποφέρουν.

«Κόλλησα από την κόρη μου – Όλα τα παιδιά ήταν ασυμπτωματικά»
Ο 60χρονος νοσηλεύεται, χωρίς συμπτώματα, για 14η ημέρα στο Ιπποκράτειο. Κόλλησε τον ιό από την 15χρονη κόρη του που μολύνθηκε από συμμαθητή της στο σχολείο

«Κόλλησα covid από την κόρη μου. Δεν τα έκλεισαν τα σχολεία. Είναι ασυμπτωματικά τα παιδιά. Τα παιδιά ήταν ασυμπτωματικά όλα. Κόλλησε από το σχολείο, ήρθαν στο σπίτι ασυμπτωματικά και μας κόλλησαν όλους, όχι μόνο εμένα. Όλους όμως. Δηλαδή εμένα, τη γυναίκα μου, την πεθερά μου, την κουνιάδα μου», τόνισε ο κ. Κοσμάς.

«Νιώθω ότι έχω χάσει σαν άνθρωπος την αξιοπρέπειά μου. Νιώθω ότι έχω χάσει την αξιοπρέπειά μου. Τελείως. Αντί να παρακαλάς να βγεις έξω, κάνε μία προσευχή να βγει ένας άρρωστος έξω. Κάνε μία προσευχή να βγει ένας άρρωστος έξω», τα δραματικά του λόγια.

Ο κ. Κοσμάς είναι νεφροπαθής. Το ίδιο και όλοι όσοι νοσηλεύονται μαζί του στον θάλαμο.

«Παρακαλάμε για λίγο αντισηπτικό»
Η οριακή κατάσταση, ωστόσο, στο νοσοκομείο δεν τους επιτρέπει να λάβουν τη φροντίδα που απαιτείται.

«Γίνεται πόλεμος εδώ πέρα. Όταν λέω πόλεμος, πόλεμος. Πόλεμος. Είμαστε στην ορθοπεδική, στον τρίτο όροφο και τον έχουν κάνει covid. Έχουν διώξει τα πάντα. Έχουν αποκλείσει χειρουργεία, έχουν αποκλείσει τα πάντα. Παντού γκρεμίζουν και φτιάχνουν δωμάτια. Γκρεμίζουν και φτιάχνουν δωμάτια. Αυτό κάνουν συνέχεια. Φοράμε συνέχεια μάσκες. Μάσκες, μάσκες, μάσκες. Μάσκες. Κοιμόμαστε με μάσκες», υπογραμμίζει.

«Έχουμε δύο μέρες να το δούμε το αντισηπτικό. Παρακαλάμε να μας δώσουν αντισηπτικό. Οι καθαρίστριες δηλαδή έρχονται, έχουν μία καθαρίστρια τρεις ορόφους δηλαδή. Γίνεται ένας χαμός. Δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε τις τουαλέτες δεν προλαβαίνουμε», προσθέτει.

«Προσπαθούν οι άνθρωποι, εγώ δεν έχω αντίρρηση. Αλλά είναι στα όρια αυτών των προσπαθειών. Να φανταστείς εδώ έχουμε τον κ. Μιχάλη, είναι 88 χρόνων τον ταΐζουμε εμείς τον κύριο Μιχάλη», επισημαίνει, εστιάζοντας στην ασφυκτική πίεση που δέχεται το νοσοκομείο.

https://europost.gr/sygklonistiko-vinteo-ton-thalamo-covid-19-nefropathon-ippokrateioy-kante-mia/

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Και κακώς εληφθη -χωρίς χρήματα άραγε;;;- και αφού είναι συγκλονιστικό γιατί πρέπει να το δουν στο διαδίκτυο;;;.
  Μήπως για να πεισθούν ,ή, να φοβηθούν οι Έλληνες ,ή, να γίνουν αντικυβερνητικοί;;;.
  Οι εκλογές αργούν και λόγω της πανδημίας και είναι κρίμα που και ορισμένοι γιατροί και λοιποί αυτό το αγνοούν.
  Παντού και πάντα εκμετάλλευση;;;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας