Συγκλονιστική αποκάλυψη της Έλλης Στάη για σεξουαλικές επιθέσεις, που δέχτηκε από διευθυντή της, αλλά και από πρωτοκλασάτο πολιτικό: «Τα έθαψα τα τραύματά μου, δεν είχα τη δύναμη ούτε να…»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την δική της τραυματική εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, μοιράστηκε η δημοσιογράφος, Έλλη Στάη, μετά την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων από γυναίκες τα τελευταία 24ωρα, που ακολούθησαν της σοκαριστικής καταγγελίας της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου.

Με κείμενό της στην εφημερίδα Τα Νέα, η δημοσιογράφος επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα που τίθενται στον δημόσιο διάλογο επ’ αφορμής περιστατικών κακοποίησης και παρενόχλησης που φέρουν εν τέλει το θύμα σε θέση συνένοχου, όπως το «γιατί δεν μίλησες», «γιατί δεν αντέδρασες» κ.α.

Η Έλλη Στάη, ωστόσο κλείνοντας το άρθρο της αναφέρεται και σε μία δική της προσωπική εμπειρία. Όπως λέει, η ίδια έκανε μία παρόμοια αποκάλυψη πριν από δύο χρόνια σε εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στο πλαίσιο συζήτησης για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει μία γυναίκα στους χώρους εργασίας.

Η δημοσιογράφος, λέει χαρακτηριστικά πως όταν μίλησε για τα όσα της συνέβησαν, είχαν ήδη περάσει 35 χρόνια. «Παρ’ όλο που ο δικός μου χαρακτήρας με έκανε να φύγω τρέχοντας, να παραιτηθώ κάτω από την απειλή πως δεν θα βρω αλλού δουλειά, δεν είχα ούτε την δύναμη, ούτε την αίσθηση πως μπορώ να το καταγγείλω, να το πω οπουδήποτε», γράφει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει δε πως τότε το «έθαψε» στο πέρασμα του χρόνου, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει αυτά που ήθελε στη ζωή της.

«Ούτε, όμως, 35 χρόνια μετά, είχα την αίσθηση πως η ελληνική δημόσια σφαίρα (τα μέσα ενημέρωσης, τα πολιτικά κόμματα, τα επαγγελματικά σωματεία) ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με την προσοχή και την σοβαρότητα που του αξίζουν», γράφει η Έλλη Στάη.

Καταλήγοντας σημειώνει: «γι’ αυτό και μόνο το ότι δεν υπάρχει απλώς η κουτσομπολίστικη διάσταση, όπως μόλις πριν ΄δυο χρόνια υπήρχε, πρέπει να μας κάνει να ελπίζουμε πως έρχεται η ώρα της ωριμότητας για την ελληνική κοινωνία να ανοίξει διάπλατα τη δημόσια συζήτηση για τέτοιου είδους θέματα, που αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την ποιότητα ζωής μας».

https://europost.gr/sygklonistiki-apokalypsi-tis-ellis-stai-sexoyalikes-epitheseis-poy-dechtike-dieythynti/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα