Στόχος του Ερντογάν η Μουφτεία Ξάνθης: Γιατί και πως χαλάει τα σχέδια της Τουρκίας; Το μήνυμα του Μουφτή για τα 200 χρόνια, από την Επανάσταση του 1821, που προκάλεσε ‘σεισμό’ στην Άγκυρα!

30/3/21 | 0 | 0 | 406 εμφανίσεις

Το μακρύ χέρι της Άγκυρας στην Θράκη, το Τουρκικό Προξενείο, είναι έξαλλο με το μήνυμα της Μουφτείας Ξάνθης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Και αυτό γιατί χαλάει τα σχέδια της προπαγάνδας του, που με τρομοκρατία και απειλές θέλει να παρουσιάζει τους μουσουλμάνους σαν… «τούρκους» που μάλιστα καταπιέζονται από την κακή Ελλάδα!

Γι’ αυτό άλλωστε το τουρκικό προξενείο προωθεί τους ψευτομουφτήδες που αποτελούν τα φερέφωνα της Τουρκίας στη χώρα μας και βάζει τρικλοποδιές στους επίσημους Μουφτήδες.

Το μήνυμα της Μουφτείας Ξάνθης στον λογαριασμό της στο facebook ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο:

«Πριν 200 σχεδόν χρόνια, μέσα ένα πανευρωπαϊκό κλίμα απολυταρχίας και συντηρητισμού, το πρώτο συνταγματικό κείμενο των επαναστατημένων αγωνιστών στην Επίδαυρο μιλούσε για τις αρχές τις ισότητας όλων των Ελλήνων και για το σεβασμό όλων των θρησκειών, οι τελετές και οι ιεροπραξίες των οποίων θα εκτελούνται ακώλυτα.

Για εμάς τους μουσουλμάνους της Θράκης, οι αρχές αυτές εμπνέουν μέχρι και σήμερα την καθημερινή μας ζωή. Έναν σχεδόν αιώνα μετά το 1821, επιλέξαμε κι εμείς να ενταχθούμε στην Ελλάδα πιάνοντας το νήμα από εκεί που το αφήσαν οι πρόγονοί μας. Και από τότε κάνοντας πράξη τη μετάβαση από το «εγώ» στο «εμείς» συμβάλλουμε στο χτίσιμο μιας ελεύθερης και ανεκτικής προς όλες τις θρησκείες πατρίδα, αναπόσπαστο μέρος της οποίας νιώθουμε. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!».

Αυτό το μήνυμα έχει εξοργίσει τους γνωστούς κύκλους που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την Μουφτεία και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή…

https://europost.gr/stochos-erntogan-moyfteia-xanthis-pos-chalaei-ta-schedia-tis-toyrkias/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας