Στρατηγικής σημασίας οι σχέσεις με το Ισραήλ

3/5/17 | 0 | 0 | 306 εμφανίσεις

ΣΤΗ στρατηγικής σημασίας σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ αναφέρεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στις συγχαρητήριες επιστολές του που απέστειλε στον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας του κράτους του Ισραήλ.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Ρόιβεν Ρίβλιν, αναφέρει ότι η συνεχώς αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, βασισμένη στη γεωγραφική μας εγγύτητα και τις κοινές μας αξίες, είναι στρατηγικής σημασίας για τις δύο χώρες μας και, την ίδια ώρα, μεγάλης εγνωσμένης αξίας για την ευρύτερη περιοχή, που έχει ανάγκη τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

«Η θέρμη που εκφράστηκε από Κύπριους και Ισραηλινούς, στη βάση των ισχυρών δεσμών που διαμορφώθηκαν κατά το πέρασμα από το νησί χιλιάδων Εβραίων επιζησάντων του Ολοκαυτώματος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκφράζεται και στην πραγματική φιλία που ενώνει τους λαούς μας», τόνισε.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι, «κατά τα 69 χρόνια ύπαρξής του, το κράτος του Ισραήλ έχει πράγματι επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο σε όλους τους τομείς. Αντικρίζουμε με σεβασμό αυτά τα επιτεύγματα και, ως στενός γείτονας και Ευρωπαίος εταίρος, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε υψηλότερα επίπεδα συνεργασίας.

Εκφράζω σε εσάς, κ. Πρόεδρε, καθώς επίσης και στον φίλο λαό του Ισραήλ, τις θερμότερές μας ευχές για την επέτειο ανεξαρτησίας του κράτους και ειρηνικό και ευήμερο έτος και είμαι βέβαιος ότι η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ θα γίνει ακόμη στενότερη και ισχυρότερη στα χρόνια που έρχονται».

Στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε ότι η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν μια συνεργασία που οικοδομήθηκε σε κοινές αξίες, κοινό όραμα και κοινά συμφέροντα.

«Η συνεργασία μας είναι επωφελής και για τους δύο λαούς μας και έχει σημαντική συμβολή στην ευημερία της περιοχής μας. Κατά τα 69 χρόνια ύπαρξής του, το κράτος του Ισραήλ έχει πράγματι επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο σε όλους τους τομείς και ο λαός του Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια δυναμική και πλουραλιστική δημοκρατία.

Αντικρίζουμε με σεβασμό αυτά τα επιτεύγματα και, ως στενός γείτονας και Ευρωπαίος εταίρος, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε υψηλότερα επίπεδα συνεργασίας», κατέληξε ο Πρόεδρος.

http://www.sigmalive.com

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας