Στράτος Σιμιτζής: Πολυήμερη προετοιμασία για πόλεμο! Κάπως πρωτότυπο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στράτου Σιμιτζή*

Αυτή η πολυήμερη προετοιμασία για πολεμική αναμέτρηση εκεί στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία περισσότερο μοιάζει με πόλεμο απειλών και συνεχούς προετοιμασίας πάρα με ουσιαστική επικείμενη αναμέτρηση.

Ούτε μάντεις είμαστε, ούτε μελλοντολόγοι, όμως ουδέποτε στο παρελθόν Παγκόσμιοι ή τοπικοί πόλεμοι ή ακόμη πολεμικές συγκρούσεις, δεν είχαν τόσο μακρύ “πρόλογο”.

Ο Αδόλφος Χίτλερ με βάση την θεωρία του Blitzkrieg εισέβαλε στην Πολωνία σε μια απόλυτα αιφνιδιαστική επιχείρηση.

Οι Ιάπωνες δεν έστειλαν προηγουμένως τελεσίγραφο, ούτε “χρονοδιάγραμμα” για να επιτεθούν στο Περλ Χάρμπορ.

Γενικότερα, όμως, οι πολεμικές συγκρούσεις και αναμετρήσεις όχι μόνο δεν προαναγγέλλονται αλλά αρχίζουν με μία αιφνιδιαστική εισβολή και επέμβαση.

Με απλά λόγια οι πολεμικές συγκρούσεις μοιάζουν συνήθως με “ζεστό πιάτο” και σπανίως με κρύο.

Αυτό ίσως να αποτελεί και μία παρηγοριά, πως τελικά δεν θα σημειωθεί κάτι εκρηκτικό εκεί στην Ουκρανία και η υπόθεση θα λήξει ως μία πυρετώδης προετοιμασία που τελικά θα διευθετηθεί.

Αυτό που η ανθρωπότητα προσδοκά.

*Συγγραφέας, Δημοσιογράφος

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με αφορμή την ιστορική αναδρομή της ενάρξεως των πολέμων -που όλοι τους δεν προαναγγέλθηκαν-,αγαπητέ κ.Σιμιτζή ,ας πεισθούν και πολλοί Έλληνες ότι και η Τουρκία ,που εδώ και 25 χρόνια ”προλέγει” πόλεμο με την Ελλάδα, ότι ”κιοτεύει” να τον πραγματοποιήσει ,γιατί ένας λόγος είναι να διατάξει ένας πολιτικός-και ο κ.Ερντογάν- επιθετικό πόλεμο .
    Μετά δεν ελέγχεις ούτε την εξέλιξη του πολέμου ,ούτε τις επιπτώσεις και στο εσωτερικό σου.
    Το ζήσαμε στην έναρξη της Μικρασιατικής εκστρατείας το 1919 -μετά μουσικών και εθνικής εξάρσεως-και μετά ”έχασαν την μπάλα” και ο ”πολύς” Βενιζέλος και οι ”λίγοι” διάδοχοί του, που την πλήρωσαν και με τη ζωή τους.
    Κάτι κερδίζουν όμως οι επί μακρόν απειλούντες .
    Δημιουργούν ”φωληές ειρηνόφιλων” και ”ναινέκων” στην απειλούμενη χώρα -το ζούμε και εμείς από τα Ίμια του 1996 – οι οποίοι με το πρόσχημα του ορθολογισμού και ρεαλισμού , διατίθενται να υπογράψουν Συμφωνίες-αλλά Πρεσπών- και στο Αιγαίο .
    Ευτυχώς στην Ελλάδα μας άλλαξε η κυβέρνηση το 2019 και κάναμε μια κόντρα στις Καστανιές το 2020 και τώρα παραπονείται καθημερινώς οι Τουρκία ότι εμείς την απειλούμε με πόλεμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα