Στράτος Σιμιτζής: «Η νεράιδα και το παλικάρι»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Στράτου Σιμιτζή.

Ανάμεσα στις άπειρες ταινίες που γυρίστηκαν σε σενάριο του λαμπρού Θεσσαλονικιού σεναριογράφου – θεατρικού συγγραφέα Λάκη Μιχαηλίδη , ο οποίος ξεχωρίζει για την φαντασμαγορία και την ποιότητα στην απόδοση της παράδοσης των εθίμων και ηθών στην ταινία ‘Η νεράιδα και το παλικάρι’ .

Σκηνοθέτης , ένα άλλος λαμπρός στο χώρο  Ντίνος Δημόπουλος , που της οποίας το σενάριο κινείται γύρω από το περιβόητο έθιμο της Κρητικής βεντέτας και της μεγάλης έχθρας που χωρίζει δυο μεγάλες οικογένειες του χωριού , τους φουρτουνάκηδες και τους βροντάκηδες.

Λαϊκά χορευτικά συγκροτήματα που χορεύουν τους κρητικούς χορούς – Π.Χ σούστα – δίνουν ξεχωριστή νότα στη γενικότερη φαντασμαγορία της ταινίας.

Ήθη , έθιμα , συνήθειες , καθημερινότητα αποδίδουν με πιστότητα την κοινωνική ζωή στη μεγαλόνησο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ , αποδίδουν τη νεράιδα και το παλικάρι . Εκθαμβωτικοί και οι δυο.

Το υπόλοιπο καστ , ουδόλως υστερεί. Εκπληκτικοί και εκείνοι.

Διονύσης Παπαγιανόπουλος , Γιάννης Αργύρης , Σπύρος Καλογήρου, Νότης Περιάλης , Αλέκος Τζανετάκος , Τζόλη Γαρμπή , Ειρήνη Κουμαριανού ,  Νίκος Τσούκας – σταθμάρχης – εξαιρετικοί και άλλοι  .

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης , διέπρεψε με ένα ακόμη σενάριό του. , και ο Ντίνος Δημόπουλος σημείωσε , μια ακόμη σκηνοθετική επιτυχία.

Μια ταινία που πλημμυρίζει από θέαμα , χιούμορ , μουσική από τον Νίκο Μαμαγκάκη και χορό . Μια ταινία που πλημμυρίζει από Κρήτη.

«Διεύρυνση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας»

Δεν γνωρίζω τον οργανισμό λειτουργίας και δραστηριοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αν όμως αυτός εντοπίζεται στο παράνομο πάρκινγκ και τον έλεγχο των ειδικών χώρων στάθμευσης , τότε είναι πολύ περιορισμένος , πολύ λίγος.

Σαν να λέμε ,  πως μια μεγαλούπολη όπως η Θεσσαλονίκη δεν έχει άλλα προβλήματα στη λειτουργία της , παρά μόνο το παράνομο παρκάρισμα.

Ε, όχι κύριος , έχει χίλια μύρια άλλα προβλήματα για τα οποία ουδείς αναφέρεται συστηματικά.

Σε πόσα πεζοδρόμια του ιστορικού κέντρου δεν χύνονται παράνομα κακό-συντηρημένες υδρορροές και πλημμυρίζουν το χώρο χωρίς καν κάποιος να ενδιαφέρεται ;

Που είναι η Δημοτική Αστυνομία να ‘τραβήξει αυτιά’ σε αδιάφορους και ανεύθυνους περαστικούς που δεν ιδρώνει το αυτί τους , για να το επισκευάσουν ;

Τις παγίδες στα πεζοδρόμια , τα σπασμένα πλακάκια και τις ανάποδες κλίσεις που δημιουργούν λιμνούλες νερού , ποιος θα τις εντοπίσει ;

Όχι κύριοι . Μια μεγαλούπολη έχει πολλά ζητήματα ομαλής και εύρυθμης  λειτουργίας , για να εξαντλεί τις δραστηριότητές της η Δημοτική Αστυνομία , μόνο στο παράνομο πάρκινγκ ;

Είναι επιβεβαιωμένη η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Δεν πρόκειται να εισάγετε κάτι πρωτοποριακό , έτσι γίνεται σε όλους τους Δήμους των πολιτισμένων χωρών.

Με άλλα λόγια , πρόκειται για ανόητα πράγματα .

*Ο Στράτος Σιμιτζής είναι Συγγραφέας-Δημοσιογράφος

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα