Στράτος Σιμιτζής: Επίσπευση των ερευνών για φυσικό αέριο 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στράτου Σιμιτζή*

Αν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, έχουν άμεση σχέση με την σεισμικότητα μιας χώρας, τότε οι προοπτικές για ανεύρεση φυσικού αερίου στη χώρα μας είναι εξαιρετικά ευνοϊκές.
Μάλιστα, όταν το φυσικό αέριο όπως και το πετρέλαιο συχνά χρησιμοποιούνται ως αγαθά πίεσης και γιατί όχι και εκβιασμού, τότε αξίζει τον κόπο οι έρευνες να πάρουν μορφή κατεπείγοντος, μια και χώρες που είναι αυταρκης σε ενέργεια, διαθέτουν μια ισχυρή οικονομική βάση.
Συνεπώς, η Κυβέρνηση που εξήγγειλε πρόγραμμα ερευνών για τον εντοπισμό πηγών φυσικού αερίου, είναι σκόπιμο να το θέσει σε άμεση προτεραιότητα.
Το καλό είναι, ότι η χώρα μας είναι μικρή και κατά συνέπεια οι ανάγκες της σε φυσικό αέριο θα είναι συγκεκριμένες, έκτος αν οι έρευνες εντοπίσουν μεγάλα κοιτάσματα και καταστεί έκτος από παραγωγός και εξαγωγέας φυσικού αερίου.
Όλα αυτά φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι θα εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου, για να μην κάνουμε με το νου μας μπαϊράμι.

Ολλανδικά μαχητικά στην Βουλγαρία
Πρόσφατα, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, προσελκύθηκαν σε αεροδρόμιο της Βουλγαρίας ως ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας σε περίπτωση που ο Πούτιν αποτολμήσει επίθεση ή εισβολή σε χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ.
Αυτό το σενάριο ακουγόταν περισσότερο κατά την αρχική φάση της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, από ουκρανικά χείλη προκειμένου να σύρουν το ΝΑΤΟ στην Ρωσο-Ουκρανική διένεξη.
Ούτως ή άλλως, οι χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ  και γειτονιαζουν με τη Ρωσία από τη Βαλτικη μέχρι την Κασπία, έχουν ήδη μετατραπεί σε φρούρια, μια στρατεύματα από χώρες του ΝΑΤΟ ήδη εδρεύουν εκεί, έχοντας σχηματίσει κλοιό γύρω από τη Ρωσία, ώστε αν παραστεί ανάγκη, να χτυπήσουν από πολλές πλευρές.
Πρόκειται για σενάρια που όλοι εύχονται να ποτέ να μην υλοποιηθούν.

*Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα