Στο στόχαστρο του Fitch το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας

2/9/20 | 0 | 0 | 227 εμφανίσεις

Την απόφασή του να υποβαθμίσει σε «αρνητικές» από «σταθερές» τις προοπτικές (outlook) του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.

H απόφαση έρχεται μετά την υποβάθμιση του outlook στο αξιόχρεο της χώρας στις 21 Αυγούστου και έχει να κάνει εν πολλοίς με τις γεωπολιτικές εντάσεις και το σφυροκόπημα της τουρκικής λίρας που αυτές πυροδοτούν.

Στην τότε απόφασή του ο οίκος τόνιζε πως οι δραστικές παρεμβάσεις τουρκικής της κεντρικής τράπεζας με στόχο τη στήριξη της τουρκικής λίρας έχουν υποβαθμίσει την αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής της. Ουσιαστικά η κεντρική τράπεζα έχει αναγκαστεί να «καίει» συνεχώς αποθέματά της για να στηρίξει το τουρκικό νόμισμα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για υποβάθμιση των προοπτικών της χώρας είχε έρθει στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ταγίπ Ερντογάν για ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας