Στο στόχαστρο του Fitch το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας

2/9/20 | 0 | 0 | 194 εμφανίσεις

Την απόφασή του να υποβαθμίσει σε «αρνητικές» από «σταθερές» τις προοπτικές (outlook) του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.

H απόφαση έρχεται μετά την υποβάθμιση του outlook στο αξιόχρεο της χώρας στις 21 Αυγούστου και έχει να κάνει εν πολλοίς με τις γεωπολιτικές εντάσεις και το σφυροκόπημα της τουρκικής λίρας που αυτές πυροδοτούν.

Στην τότε απόφασή του ο οίκος τόνιζε πως οι δραστικές παρεμβάσεις τουρκικής της κεντρικής τράπεζας με στόχο τη στήριξη της τουρκικής λίρας έχουν υποβαθμίσει την αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής της. Ουσιαστικά η κεντρική τράπεζα έχει αναγκαστεί να «καίει» συνεχώς αποθέματά της για να στηρίξει το τουρκικό νόμισμα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για υποβάθμιση των προοπτικών της χώρας είχε έρθει στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ταγίπ Ερντογάν για ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας