Στο Βελιγράδι ο Ν. Δένδιας για την πρώτη τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Σερβίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στο Βελιγράδι μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

Ο κ. Δένδιας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Νίκολα Σελάκοβιτς (Nicola Selaković) και αμέσως μετά θα συμμετάσχει στην πρώτη τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της διμερούς συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών με τον Σέρβο ομόλογό του θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Επίσης, μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός, διαδοχικά, από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Aleksandar Vučić), τον πρόεδρο της Βουλής, Ίβιτσα Ντάτσιτς (Ivica Dačić) και τον πατριάρχη των Σέρβων, μακαριώτατο Πορφύριο Α’.

Στο επίκεντρο των διμερών επαφών αναμένεται να βρεθεί η στενή συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας, σε εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης που υπεγράφη στο πλαίσιο του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Επίσης, θα συζητηθούν η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας αναμένεται να εξεταστούν οι προοπτικές ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας με έμφαση σε διάφορους τομείς, όπως είναι οι μεταφορές και η ενέργεια.

Ν.Στ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα