Στοχοποίηση δικαστών καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επιθέσεων που δέχονται οι δικαστές ζητά, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

stoxopoiisi-dikastwn-kataggellei-i-enwsi-dikastwn-kai-eisaggelewn

Να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των φραστικών επιθέσεων, των καταγγελιών, μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης, ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων(ΕΔΕ).

«Το τελευταίο διάστημα οι φραστικές επιθέσεις και οι αστήρικτες καταγγελίες με απειλές μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας» αναφέρει, ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΔΕ και συνεχίζει: «Παρατηρείται μάλιστα μια τάση ονομαστικής στοχοποίησης δικαστών, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αντιδικία επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ».

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσθέτει η Ένωση, «στον αγώνα επικράτησης που δίνουν μέσα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ασκούν πιέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς ώστε να κρίνουν ευνοϊκά γι’ αυτά. Και όσο οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν να εκτελούν ανεπηρέαστοι το συνταγματικό τους καθήκον, τόσο οι επιθέσεις σε βάρος τους εντείνονται».

Παράλληλα, η Ένωση υποστηρίζει ότι «θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων και η βιομηχανία εγκλήσεων σε βάρος των δικαστικών λειτουργών αποβαίνει σε βάρος της ουσιαστικής απονομής του δικαίου και άρα του ίδιου του κοινωνικού συμφέροντος» και καταλήγει: «Είναι η στιγμή για το υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας από καταγγελίες που τελικά θα αποδειχθούν αβάσιμες και μεθοδευμένες».

http://www.thetoc.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα