Στον τελικό του σκιφ ο Ντούσκος: Εκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ελληνική κωπηλασία χάρισε στην Ελλάδα την καλύτερη θέση μέχρι στιγμής στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, την 5η των Μαρίας Κυρίδου και Χριστίνας Μπούρμπου, στη δίκωπο γυναικών, και ελπίζει σε ένα μετάλλιο με τον Στέφανο Ντούσκο στο απλό σκιφ, μετά την πρόκριση του Γιαννιώτη σκιφίστα στον τελικό του αγωνίσματος ως πρώτος της 2ης ημιτελικής σειράς και μάλιστα με τον καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά από όλους τους αυριανούς αντιπάλους του (30/7).

Η… μεγάλη ώρα για την ελληνική κωπηλασία έρχεται αύριο (30/7) στις 3:45 τα ξημερώματα, με τον Στέφανο Ντούσκο να παίρνει θέση στον τελικό του απλού σκιφ, έχοντας τον καλύτερο χρόνο και από τις δύο ημιτελικές σειρές. Ο Γιαννιώτης σκιφίστας έκανε εξαιρετική εμφάνιση στη 2η ημιτελική σειρά, τέθηκε νωρίς επικεφαλής της κούρσας και από τα 1.000 μέτρα έως τον τερματισμό παρέμεινε πρώτος, φέρνοντας χρόνο 6:41.61

Η εμφάνισή του στα ημιτελικά τον καθιστά φαβορί για μία θέση στο βάθρο. Ο πρώτος της 1ης ημιτελικής σειράς, Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία έφερε χειρότερο χρόνο από τον Έλληνα σκιφίστα και συγκεκριμένα 6:42.92. Αντίπαλοί του Στέφανου Ντούσκου στον τελικό πέραν του Νορβηγού Κγιέτιλ Μπόρτς, θα είναι και ο Δανός Σβέρι Νίλσεν (6:44.00), ο Ρώσος Αλεξάντερ Βιαζόφκιν (6:44.56), ο Κροάτης Νταμίρ Μαρτίν (6:45.27) και ο Λιθουανός Μιντάουγκας Γκρισκόνις (6:45.90).

Εκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου

Ο τελικός του Γιαννιώτη σκιφίστα θα είναι ο 9ος για τα ελληνικά κουπιά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Καθώς έφερε τον καλύτερο χρόνο από τις δύο ημιτελικές σειρές, ο Ντούσκος είναι φαβορί για μετάλλιο στο Τόκιο. «Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου,» δήλωσε ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, μετά την πρόκρισή του στον τελικό. Ο Στέφανος Ντούσκος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει κανέναν… από τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο μέχρι τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε. Και βέβαια… πρωτίστως… την οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Ντούσκος δήλωσε για την επίδοσή του στα ημιτελικά και τον αυριανό τελικό στο απλό σκιφ: «Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου. Έτσι ήταν σχεδιασμένο… έτσι βγήκε!

Το πρώτο μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το ήθελα πάρα πολύ. Τώρα θέλω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και θα το παλέψω.

Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν δίπλα μου. Την οικογένειά μου, την εθνική ομάδα, τον έφορο εθνικών ομάδων Βασίλη Πολύμερο, τον προπονητή μου Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και με έφτασε εδώ που με έφτασε, την Ομοσπονδία, τον σύλλογο μου, τον ΝΟ Ιωαννίνων που δε θα είχα ξεκινήσει την ενασχόληση με την κωπηλασία αν δεν ήταν αυτός, τον γιατρό και τον χορηγό μου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Στον τελικό του σκιφ ο Ντούσκος: Εκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα