Στον Πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο ο έλεγχος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (βίντεο)

3/6/17 | 1 | 0 | 1,342 εμφανίσεις
  • (Φωτ.: rusgreek.ru)

Στον ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο ανατέθηκε, χθες, ο έλεγχος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, από την μέχρι πρότινος επικεφαλής την Αμερικανίδα αστροναύτη Πέγκι Ουίτσον.

Ο Πόντιος κοσμοναύτης, της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, από τις 20 Απριλίου βρίσκεται για πέμπτη φορά στο Διάστημα και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όπου εκεί θα παραμείνει συνολικά για 4,5 μήνες.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος έχει πάρει μαζί του στο Διάστημα μια ποντιακή λύρα, μια ελληνική σημαία ως ένδειξη της βαθιάς του αγάπης για της Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής του τον Πόντο αλλά και τη σημαία του ΠΑΟΚ.

pontos-news.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ Α Ν says:

    Θερμα συγχαρητηρια με εθνικη υπερηφανεια, γιατι καθε ποντιος ειναι πρωτα Ελληνας-, αλλα θα θελαμε πολλοι να πληροφορηθουμε ,γιατι επελεξε επιθετο με καταληξη -οπουλος και οχι το ποντιακ ,με καταληξη -ιδης. Ενδεχομενως να ειναι ποντιος εκ μητρος μονο.Να ειναι γερος

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας