Στον “Ευαγγελισμό” ο Γιάνης Βαρουφάκης: Του επιτέθηκε ομάδα 20 ατόμων στα Εξάρχεια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Ο κ.Βαρουφάκης βρισκόταν με ένα ακόμα μέλος του ΜέΡΑ25 στο εστιατόριο, οπότε και τον πλησίασε μια ομάδα 10-20 ατόμων.

Στη συνέχεια,  ένα άτομο τον χτύπησε στο πρόσωπο, προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλο άτομο τον έριξε κάτω και τον κλώτσησε.

Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Διαγνώστηκε κάταγμα ρινικής χώρας και θα τοποθετηθεί νάρθηκας.

Στο νοσοκομείο έσπευσαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε δεχθεί απειλές επειδή ήθελε να επισκέπτεται τα Εξάρχεια, και είχε δεχθεί επίθεση και το 2015.

“Φασιστική επίθεση”

Η ανακοίνωση του κόμματος:

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά)   με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας  «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του επεισοδίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.”

  • Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν την επίθεση εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ ενώ δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος της Βουλής Κων/νος Τασούλας, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://hellasjournal.com/2023/03/ston-evangelismo-o-varofakis-tou-epitethikan-10-20-atoma-sta-exarchia/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα