Στον Άρειο Πάγο η «τύχη» του δεξαμενόπλοιου Lana από το Ιράν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει, τελικά, για την τύχη του δεξαμενόπλοιου Lana από το Ιράν με το φορτίο των 104.134 μετρικών τόνων πετρελαίου που κατέσχεσε το Λιμεναρχείο Καρύστου.

H υπόθεση αυτή συζητήθηκε στο Α΄ Ποινικό Τμήμα Διακοπών του Αρείου Πάγου, που λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος θα εκδώσει τη σχετική απόφαση εντός των επόμενων εβδομάδων.

Το πλοίο που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο είχε καταπλεύσει λόγω μηχανικής βλάβης στο λιμάνι της Καρύστου τον περασμένο Απρίλιο. Ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής των ΗΠΑ, το πλοίο δεσμεύτηκε με το αιτιολογικό ότι τα έσοδα από την πώληση του πετρελαίου θα κατέληγαν στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Στη συνέχεια, όμως, αποφασίστηκε η αποδέσμευσή του, ενώ, με βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας, διατάχθηκε να επιστραφεί στο δεξαμενόπλοιο μέρος του φορτίου, περίπου 60.000 από τους συνολικά 104.134 τόνους που υπήρχαν στις δεξαμενές του.

Στη συνέχεια εκδόθηκε απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, επί της οποίας όμως ασκήθηκε αναίρεση από τη ναυτιλιακή εταιρεία Times Navigation.

Το υπουργείο Ναυτιλίας, πάντως, φέρεται να προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Lana και να δοθεί άδεια για τη μεταφόρτωση του πετρελαίου από το ελληνικών συμφερόντων «ICE ENERGY», εφόσον τελεσιδικήσει η δικαστική εκκρεμότητα στον Άρειο Πάγο.

https://www.zougla.gr/greece/article/ston-ario-pago-i-tixi-tou-deksamenoplioulanaapo-to-iran

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα