Στη Σούδα το θηριώδες ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams -Ενισχύεται η παρουσία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο [εικόνες]

18/8/20 | 0 | 0 | 180 εμφανίσεις

ΤΟ TWEET ΠΑΪΑΤ

Το ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ στη Σούδα / Φωτογραφία: parakritika.gr

Ενα νέο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βρίσκεται πλέον στη «γειτονιά» της Ανατολικής Μεσογείου.

Πρόκειται για το θηριώδες ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams, το οποίο κατασκευάστηκε για να μεταφέρει δυο τύπους ελικοπτέρων Sikorsky (MH-53 και ΜΗ-60) και κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης στον κόλπο της Σούδας.

Σύμφωνα με το parakritika.gr, το αμερικανικό πλοίο έδεσε στο κρηπίδωμα Κ-14 του ναυστάθμου στο Μαράθι, προερχόμενο από την Ιταλία, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για ανεφοδιασμό.
Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον περασμένο Μάρτιο, έχει μήκος 230 μέτρα και ανήκει στον 6ο στόλο.

Το πλοίο «υποδέχθηκε» με tweet ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στο οποίο, απευθυνόμενος στο πλήρωμα, έγραψε «καλώς ήρθατε στην Ελλάδα». Σύμφωνα με τον Πάιατ, το ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams είναι η νεότερη προσθήκη στη δύναμη του αμερικανικού ναυτικού στην Ευρώπη και στη στρατηγικά δυναμική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το tweet του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ:

Επιπλέον εικόνες από το γιγαντιαίο ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ που «έδεσε» στη Σούδα:

Πηγή: iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας