ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΒΕΛΟΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ε.α. Κ. ΓΚΟΡΤΖΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ “ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ”..

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Στη Θεσσαλονίκη κατέπλευσε σήμερα το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» του Πολεμικού Ναυτικού. Το πλοίο σύμβολο της αντιδικτατορικής δράσης του Πολεμικού Ναυτικού θα παραμείνει για τρεις μήνες στη Θεσσαλονίκη και θα είναι επισκέψιμο στο κοινό.
Καθώς οι μηχανές του έχουν αφαιρεθεί, το «Βέλος» ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από τη Σαλαμίνα ρυμουλκούμενο από το «Παντοκράτωρ» (προσφορά της κοινοπραξίας Megatugs-Zouros, που πριν δύο χρόνια είχε επίσης αδαπάνως ρυμουλκήσει το θωρηκτό «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη) και κατέφθασε σήμερα το μεσημέρι στη Νέα Παραλία, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες της βόρειας Ελλάδας να το επισκεφθούν.
Το «Βέλος» ναυπηγήθηκε στη Βοστώνη το 1941 και πολέμησε για τις ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το 1959 εκσυγχρονίστηκε και για 32 χρόνια υπηρέτησε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Το 1973, ενώ συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ με κυβερνήτη τον Νικόλαο Παππά, στασίασε και αγκυροβόλησε στην Ιταλία, ως ένδειξη για τη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας στην Ευρώπη την έκταση του κινήματος του ναυτικού.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα