Στη Θεσσαλονίκη η νέα γενική πρόξενος των ΗΠΑ -Εφθασε παρέα με τον σκύλο της

18/8/20 | 0 | 0 | 230 εμφανίσεις

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ

H νέα γενική πρόξενος των ΗΠΑ, Elizabeth K. Lee
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Εφθασε στη Θεσσαλονίκη η νέα γενική πρόξενος των ΗΠΑ, Elizabeth K. Lee, η οποία διαδέχεται τον Gregory W. Pfleger, Jr.

Χρόνια διπλωμάτης η νέα πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη
Η κ. Lee είναι διπλωμάτης καριέρας του υπουργείου Εξωτερικών, έχοντας περισσότερα από δεκατρία χρόνια εμπειρίας στη διοίκηση, ηγεσία και διαπραγμάτευση σε διάφορα θέματα και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Ασίας και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πριν από την τοποθέτησή της στη Θεσσαλονίκη, η κ. Lee υπηρέτησε στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Σεούλ και στη Βαγδάτη, στο πρώην γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, στην Αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Γραφείο Ισραηλιτικών και Παλαιστινιακών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον.

Η κ. Lee υπηρέτησε στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Σεούλ και στη Βαγδάτη, στο πρώην γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, στην αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Γραφείο Ισραηλιτικών και Παλαιστινιακών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον / Φωτογραφία: gr.usembassy.gov
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, «η κ. Lee είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Δημόσια Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Princeton University, πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Minnesota και Αγγλικής Φιλολογίας από το Grinnell College. Μιλά Ελληνικά, Κορεατικά και Εβραϊκά, και έχει μελετήσει Αραβικά και Ισπανικά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, και ήρθε στην Ελλάδα με το κατοικίδιό της, μία σκυλίτσα Golden Retriever, την Pumpkin, ή αλλιώς Κολοκυθούλα».
Πηγή: iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/9/20 | (2 σχόλια)
    Βασίλης Νέδος Αθήνα και Βερολίνο, σε διαφορετικούς ρόλους, έχουν βρεθεί την τελευταία δεκαετία πιο κοντά απ’ όσο ποτέ στη μεταπολεμική ιστορία τους. Τρεις μείζονες ευρωπαϊκές κρίσεις εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα, αναγκάζοντας κάθε φορά την πάντα δύσθυμη Γερμανία να αντιδράσει. Η ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας