Στην κλίνη του Προκρούστη τα “Εθνικά”: ποιοι και πως θα διαχειριστούν τις εξωτερικές σχέσεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

Γιατί το Σύστημα θα κινηθεί στη ρότα που γνωρίζει

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΡΩΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
  Πώς απεφάνθη με την επιλογή του ο λαϊκός παράγων ότι δεν έχει πρόβλημα σε Συμφωνία συνεκμεταλλεύσεως με την Τουρκία των ενεργειακών κοιτασμάτων προ της Συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, αφού τέτοιο θέμα δεν ετέθη προεκλογικώς ;;;.
  Άρα προς το παρόν ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ από τους ”καλά πληροφορημένους ” αναλυτές ότι ο λαϊκός παράγων επικυρώνει από τώρα την Συμφωνία συνεκμετάλλευσης .
  Και αν ούτε καν συζητηθεί τέτοια Συμφωνία με την Τουρκία, τι θα απογίνουν οι ”σοφοί” αναλυτές-συζητητές;;;.
  Αλλά ας πάρουμε σοβαρά αυτήν την υπόθεση εργασίας των αναλυτών και ας ξεκινήσουμε.
  Με σε ένα διεθνές κονσόρτσιουμ Εταιρειών ,που αναλαμβάνει την εξόρυξη του συνόλου των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο -γιατί μόνοι (εμείς και η Τουρκία)δεν το μπορούμε οικονομικά δεχθεί η Τουρκία ότι αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας(αναγκαστικά θα προηγηθεί η λύση του Κυπριακού σε Ομοσπονδία) σε θάλασσα και αέρα , καθώς και όσα δικαιούμαστε από το Δίκαιο της Θάλασσας , αλλά απλώς βρε ”καρντάσια” θέλουμε και εμείς να βάλουμε τα χέρια μας στο μέλι των μεγάλων ενεργειακών κοιτασμάτων ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ;;;.
  Μήπως για να δικαιώσουμε τα μικρά κόμματα με τα μικρά παιδιά τους ”που έχουν μυαλό κουκούτσι” αλλά φιλοδοξούν και να μας κυβερνήσουν;;;’.
  ΖΗΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΜΕ 3% ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΗ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΘΟΥΜΕ.
  Υ.Γ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ -ΕΚΤΙΜΩ- ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΟΛΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ .
  ”Τ’ΩΧΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΥΡΙΣΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ”ΓΚΡΟ ΜΠΕΤΟΝ” ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ”ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ”ΜΕ ΑΝΩ ΤΟΥ 60% ΣΤΟΝ ΛΑΟ .
  ΤΩΡΑ ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ 35% ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ”ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ” ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ , ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 2. Γράφετε:

  “Με την επιλογή του στις εκλογές ο λαϊκός παράγων απεφάνθη ότι δεν έχει πρόβλημα σε μια τέτοια εξέλιξη.”

  Δηλαδή κ. Σαββίδη θεωρείτε ότι ο λαός γνωρίζει τις μεθοδεύσεις της νέας κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά; Υπήρχε σαφής τοποθέτηση επι τούτου προεκλογικά;

  Εδώ φυσικά δε μιλάμε για τους παροικούντες, ούτε για όσους ενημερώνονται στοιχειωδώς απο το διαδίκτυο ( μικρό ποσοστό των Ελλήνων) όπου τουλάχιστον υπάρχουν αναφορές για το τι συζητά και προετοιμάζει ο Μητσοτάκης με τους Τούρκους με αμερικανική επιδιαιτησία…

 3. Ο λαός δεν θέλει διλήμματα ούτε δημοψηφισματα. Κουράστηκε, δεν μπορεί. Οπότε λέει στο Μητσοτάκη τέρμα τα διλήμματα Ελλάδα ή Ευρώπη, Ευρώ η δραχμή, Ελλάδα ή Τουρκία, 6 μίλια ή 12 κτλ κανε ό,τι θέλετε σιγά σιγά όμως μη χυθει το φρεντο, οχι αποτομες κινησεις σιγα σιγα ολοι θα μπούνε. Το σύστημα του φεουδου των Αθηνών θεωρεί τα νησιά και τη θάλασσα βαρίδια, αν το αερόστατο χάνει ύψος θα αφησει το βάρος να πέσει για να κερδίσει υψος.

 4.  «μιας εξωτερικής πολιτικής που δεν θα έχει τα αυστηρά χαρακτηριστικά προάσπισης του αποκαλούμενου εθνικού συμφέροντος.» Ὅταν διαχειρίζονται τόν πλοῦτο πού ἀφορᾶ ῾Ελληνικά ἐδάφη δέν εἶναι Ἐθνικό θέμα;

  «Με σε ένα διεθνές κονσόρτσιουμ Εταιρειών ,που αναλαμβάνει την εξόρυξη του συνόλου των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο -γιατί μόνοι (εμείς και η Τουρκία)δεν το μπορούμε οικονομικά δεχθεί η Τουρκία ότι αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας(αναγκαστικά θα προηγηθεί η λύση του Κυπριακού σε Ομοσπονδία) σε θάλασσα και αέρα , καθώς και όσα δικαιούμαστε από το Δίκαιο της Θάλασσας , αλλά απλώς βρε ”καρντάσια” θέλουμε και εμείς να βάλουμε τα χέρια μας στο μέλι των μεγάλων ενεργειακών κοιτασμάτων ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ;;;.»

  Νά θέσουμε τό ἐρώτημα διαφορετικά. Ἄν βρεθοῦν κοιτάσματα χρυσοῦ ἤ ἄλλου πλούτου στίς πόλεις πού ἔχτισε ὁ Μέγας ᾿Αλέξανδρος, ἤ στίς ᾿Ιωνικές πόλεις, ἤ στίς πόλεις πού δίδαξαν οἱ ᾿Απόστολοι ἤ στήν Κωνσταντινούπολη πού δέν ἔχτισαν τά ´καρντάσια ´ , θά μᾶς φωνάξουν οἱ Τοῦρκοι νά μᾶς δώσουν μερίδιο; Ἤ δέν ἀφορᾶ τήν ἱστορία τό ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ;

  • Σοφιστική η ερώτηση σας κυρία Ελένη Π. γιατί ο χρυσός που δεν υπάρχει στους αγιοβάδιστους τόπους της Μικράς Ασίας -που την χάσαμε από κακή επιλογή και ηττηθέντες ατιμωτικά- και που δεν είναι στα διεκδικούμενα σύνορά μας με την Τουρκία , παίρνουμε το ακριβότερο τίμημα με τις επιγραφές και τα μνημεία τα ελληνικά και τα χριστιανικά, που τα διαβάζουν , γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ως Αλεξανδρινά Βυζαντινά και Ελληνικά τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται αυτούς τους χώρους .
   ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ”ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΝ ” ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

   • Ὅσοι δέν εἶναι ἄξιοι πνευματικά οὔτε νά τά ἀναγνώσουν οὔτε νά κάνουν τόν κόπο νά τά μελετήσουν, δέν θά πάρουν καί τίποτα οὔτε ἀπό ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, κ. Σ.Α.Ν..

    • Τα πνευματικά δικαιώματα πάντως τα εισπράττουν στην Ελλάδα και οι τραγουδιστές των γνωστών μας ”σκυλάδικων”, -που κατά τον μακαρίτη Βαγγέλη Γιαννόπουλο ,υπουργό Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ παρακαλώ – ήταν ”Κέντρα Πολιτισμού”.
     Και εγώ , κυρία Ελένη Π. γνώρισα -στο Δημόσιο ,όπως και εσείς -πολλούς ανάξιους αλλά μετά το 2019 χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση πολλοί άξιοι από άλλους πολιτικούς χώρους με γνωστά και σε εσάς ονόματα τους και σε κάθε περίπτωση ας παύσουμε να τους υποτιμούμε και να τους απαξιώνουμε όλους.
     Το ”σαπιοκάραβο” του Ελύτη κινείται και θα συνεχίσει να κινείται γρηγορότερα .
     Τελείωσαν την παρακμή της 40ετίας τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που καταψήφισαν μαζικά την ΣοσιαλΑριστερά και στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, η οποία για να υπάρχει στο εξής θα πρέπει να προσαρμοστεί και να εγκαταλείψει τις ακρότητες.
     Υ.Γ Επειδή συμφέρει τώρα να εργάζονται και οι ικανοί συνταξιούχοι θα ωφελούσατε την Πατρίδα και τους Έλληνες εάν στέλνατε ένα βιογραφικό σας για να εργασθείτε ως πνευματικά άξια ,καθώς είστε και το εννοώ.
     ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΛΗ, ΔΕΚΤΗ.

     • Τό θέμα τῆς ἀριστερᾶς δέν εἶναι μόνο ῾Ελληνικό, κ. Σ.Α.Ν.. ῾Υπάρχουν διεθνεῖς τάσεις. Κι ἄν, κατά τήν 40ετή ´παρακμή ´ ὅπως λέτε, στήν ῾Ελλάδα, παρουσιάστηκε ἀνάπτυξη σέ ἀνθρώπους, στήν παιδεία τους, στήν κοινωνική τους ἔνταξη, στήν οἰκονομική τους ἀνάπτυξη, εἶναι κι αὐτό ἔργο.
      ῾Η ἐμπειρία μου στό Δημόσιο ἦταν πολύ θετική, γνώρισα πολύ ἄξιους ἀνθρώπους.
      Εὐχαριστῶ γιά τήν ἐκτίμηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα