Στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ο Άδωνις Γεωργιάδης

26/7/17 | 0 | 0 | 609 εμφανίσεις

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία καταθέτει σήμερα, Τετάρτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θα εξεταστεί για τα πεπραγμένα του ως υπουργός Υγείας κατά την περίοδο Ιούνιος 2013 – Ιούνιος 2014, στην οποία έβαλε το λιθαράκι του για τον εκπλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κληθεί να απαντήσει αν ήταν ή όχι εντολοδόχος του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα. Σύμφωνα με την μαρτυρία του πρώην προέδρου των εργαζομένων, Κωνσταντίνου Κρέτση, την προηγούμενη Πέμπτη, ο Γεωργιάδης έλαβε τηλεφωνική εντολή από τον πρώην διοικητή της τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να παραιτήσει το Δ.Σ. Μαρτίνη. Επ’ αυτού, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης είχε τονίσει στο koutipandoras.gr πως ο Γεωργιάδης «δεν είχε, εκ του Νόμου, εξουσία να πάψει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, να διορίσει στη συνέχεια άτομα δικής του επιλογής και αρεστά στο μελλοντικό ιδιοκτήτη, στην Τράπεζα Πειραιώς». Οπότε, εγείρεται το ερώτημα αν ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ λειτουργούσε ως εξυπηρετητής του Σάλλα στο υπουργείο κι αν κατ’ αυτόν τον τρόπο είχε προσφέρει την υπουργική του βοήθεια και σ΄άλλους τραπεζίτης ή μη.

Δεύτερον, ο Άδωνις συνυπέγραψε το τριμερές μνημόνιο συνεργασίας μαζί με ΚΙΕΝ και Πειραιώς. Το συμφωνητικό αυτό αποτέλεσε τον οδικό χάρτη και όλα τα βήματα που οδήγησαν το νοσοκομείο στα χέρια της θυγατρικής εταιρίας της τράπεζας, ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ. Στο μνημόνιο συμπεριλαμβανόταν και όρος εχεμύθειας, γεγονός πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να δώσει μία σαφή εξήγηση για το λόγο που ο ίδιος συμμετείχε ενεργά σε μία -κατά το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ιδιωτική συναλλαγή.

Τρίτον, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να διευκρινίσει πόσες συναλλαγές είχε ο αδερφός του, Λεωνίδας, με το «Ντυνάν». Στους καταλόγους που είχαν φτάσει στην Επιτροπή από το 2000 έως το 2014 ο Λεωνίδας Γεωργιάδης φέρεται ως προμηθευτής του νοσοκομείου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως η μόνη συναλλαγή έγινε το 2008 και συγκεκριμένα η εταιρία του αδερφού του απέστειλε 2.000 ημερολόγια στο «Ντυνάν» έναντι 17.000. Το ερώτημα είναι πώς γίνεται το μηχανογραφικό σύστημα του νοσοκομείου να… αντιπαθεί τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και να του καταλογίζει συναλλαγές για 14 ακόμα χρόνια. Λένε ψέματα οι λίστες του «Ντυνάν» 

του Άγγελου Προβολισιάνου

koutipandoras.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (2 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας