Στην Ελλάδα το 2024 η “Our Ocean Conference”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την διοργάνωση από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής της Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” το 2024 (08.06.2022)

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών σήμερα, 8 Ιουνίου, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα συνδιοργανώσουν το 2024 την 9η Διεθνή Διάσκεψη “Our Ocean Conference“, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Η εν λόγω Διάσκεψη διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 και αποτελεί πρωτοβουλία του τότε Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών και νυν Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κλίμα John Kerry.

Η διοργάνωση της εν λόγω Διάσκεψης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον κ. Kerry στην Ουάσιγκτων, στις 17 Μαΐου.

Η εν λόγω Διάσκεψη αναμένεται να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της υπερ-αλίευσης και της μόλυνσης των θαλασσών.

Στη Διάσκεψη θα εκπροσωπηθούν τόσο ενδιαφερόμενα κράτη, όσο και μη-κυβερνητικοί οργανισμοί με σκοπό την ανάληψη δεσμεύσεων για την προστασία των θαλασσών.

Η προστασία και η διατήρηση του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελούν χωριστό κεφάλαιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (κεφάλαιο 12), ο σεβασμός της οποίας αποτελεί θεμελιώδη αρχή της χώρας μας.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα