Στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Συναντήσεις με Κυρ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποιος θα συναντηθεί στις 10:30 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά το πέρας της θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ μετέβη ήδη στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Δένδιας παραθέτει πρόγευμα εργασίας στον κ. Στόλτενμπεργκ, στο οποίο παρακάθεται και ο κ. Παναγιωτόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στις 12:00, ο γγ του ΝΑΤΟ θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του NATO χθες βρέθηκε στην Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν «για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα