Στα ύψη η παράνομη πορνεία στη Ρόδο στα χρόνια της κρίσης

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Ανοδική η πορεία και της ανδρικής πορνείας

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η παράνομη πορνεία και στη Ρόδο στα χρόνια της κρίσης, όχι μόνο λόγω του πολλαπλασιασμού των ιερόδουλων αλλά και λόγω των χαμηλών τιμών, αφού γυναίκες και τρανσέξουαλ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 5 και για 10 μόλις ευρώ (!), ενώ όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η επικρατούσα τιμή για σεξ με μια ιερόδουλη ήταν τα 50 ευρώ.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Στη Ρόδο, η παράνομη πορνεία ανθεί στα τελευταία χρόνια, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα. Το έδαφος είναι πρόσφορο, αφού πολλοί Ροδίτες, περνούν καθημερινά από την πιάτσα του Αγ. Δημητρίου διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμα και παραπάνω χρήματα για να κάνουν έρωτα χωρίς προφυλακτικό, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί στους νόμιμους οίκους ανοχής του Αγίου Φανουρίου.

«Στέκι» η συνοικία του Αγίου Δημητρίου

Η συνοικία του Αγίου Δημητρίου έχει καθιερωθεί πλέον ως πιάτσα παράνομα εκδιδόμενων γυναικών, όπου μόλις πέσει το βράδυ αλλοδαπές διαφόρων εθνικοτήτων ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους πελάτες τους.

Στην συγκεκριμένη συνοικία, που αποτελεί εδώ και χρόνια στέκι για τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες, στήνεται εμπόριο λευκής σαρκός με ικανοποιητικά κέρδη. Η κίνηση είναι αδιάκοπη στη διάρκεια της νύχτας, τα αυτοκίνητα περνούν, επιβιβάζουν γυναίκες και αναχωρούν προς την κατεύθυνση που υποδεικνύει ο πελάτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “δ”, στη διάρκεια του καλοκαιριού, “χαρτογραφήθηκαν” κι άλλες πιάτσες παράνομου έρωτα στη Ρόδο, με την οδό Ορφανίδου και το Φαληράκι να μετατρέπονται σε στέκια των εκδιδόμενων, όπου το έδαφος ήταν πρόσφορο για να “τσιμπήσουν” πελάτες.

Η ραγδαία αύξηση των ποσοστών πορνείας, όπως είναι επόμενο έφερε και την αύξηση του ανταγωνισμού. Η ψαλίδα προσφοράς και ζήτησης άνοιξε. Περισσότερες ιερόδουλες, λιγότεροι πελάτες. Η συνέπεια ήταν να πέσει πολύ η τιμή της “ταρίφας” και παράλληλα οι πόρνες να υποκύπτουν σε “καπρίτσια” πελατών προκειμένου να αμειφθούν περισσότερο.

Άγιος Φανούριος: Κάθε 10 μέρες νέες ιερόδουλες

Μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων, για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δεν ισχύουν γεωγραφικοί περιορισμοί γι’ αυτό και παρατηρείται το φαινόμενο της “μετανάστευσης” των εκδιδόμενων γυναικών αναλόγως της ζήτησης και της κίνησης, όπως συμβαίνει στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στην Παλιά Πόλη.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ομοφώνως ότι α) οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων οφείλουν, κατ’ εφαρμογή του τεκμηρίου νομιμότητας των διοικητικών πράξεων, να δέχονται ως νόμιμα τα προβλεπόμενα στο ν. 2734/1999 πιστοποιητικά άσκησης του επαγγέλματος των με αμοιβή εκδιδομένων προσώπων, τα οποία εκδίδονται από τις αρμόδιες Περιφερειακές Ενότητες (με ισχύ για όλη την Επικράτεια), προκειμένου να προβούν στις περαιτέρω ενέργειες της αρμοδιότητάς τους και β) πως το επάγγελμα των με αμοιβή εκδιδομένων προσώπων δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των διατάξεων του ν.3919/2011.

Στην οδό του Αγίου Φανουρίου, οι νόμιμα εκδιδόμενες αλλάζουν περίπου ανά δέκα ημέρες, προκειμένου να “διαφοροποιείται” το προϊόν ώστε να δίδεται κίνητρο στους πελάτες να συνεχίσουν να πηγαίνουν καθώς ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις νόμιμες και στις παράνομες ιερόδουλες στη Ρόδο, είναι ισχυρός.

Σύμφωνα με το ν. 2734/1999 το εκδιδόμενο με αμοιβή πρόσωπο υποχρεούται να κατέχει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, που εκδίδεται, ύστερα από αίτησή του, από τον Περιφερειάρχη του τόπου κατοικίας του. Το πιστοποιητικό αυτό ισχύει για χρονικό διάστημα τριών ετών για την περιοχή της οικείας Περιφέρειας και στους κατόχους του εν λόγω πιστοποιητικού, με μέριμνα της αρμόδιας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, χορηγείται υποχρεωτικά βιβλιάριο υγείας εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

β. Είναι άγαμο ή τελεί σε χηρεία ή είναι διαζευγμένο.

γ. Δεν πάσχει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ή άλλη μολυσματική νόσο.

δ. Δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

ε. Δεν έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη απόφαση για ανθρωποκτονία από πρόθεση (άρθρο 299 Π.Κ.), αποπλάνηση παιδιών (άρθρο 339 Π.Κ.), μαστροπεία (άρθρο 349 Π.Κ.), σωματεμπορία (άρθρο 350 Π.Κ.), ληστεία (άρθρο 380 Π.Κ.) και εκβίαση (άρθρο 385 Π.Κ.), καθώς και για παράβαση των διατάξεων των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

«Απτόητοι» οι Ρόδιοι πελάτες

Τι γίνεται όμως με τις παράνομες ιερόδουλες οι οποίες δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και συνεχώς αυξάνονται; Αν και θα περίμενε κανείς, αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους Ρόδιους πελάτες, όχι μόνο δεν τους πτοεί το ενδεχόμενο ότι μπορεί να κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα -τα οποία ενδέχεται να αποβούν ακόμα και μοιραία για τη ζωή τους- αλλά αντίθετα, επιλέγουν τα παράνομα στέκια του έρωτα προκειμένου να γλιτώσουν μερικά ευρώ και επιπλέον να έχουν την επιλογή να έρθουν σε επαφή χωρίς προφυλάξεις, διακινδυνεύοντας όχι μόνο την δική τους υγεία αλλά και των συντρόφων τους, ακόμα και των οικογενειών τους, αφού πολλοί από αυτούς είναι είτε σε σχέση είτε είναι οικογενειάρχες.

Πέρα από τις παράνομα εκδιδόμενες στους δρόμους, φαίνεται ότι οι προαγωγοί έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στη Ρόδο, αφού το επάγγελμα είναι κερδοφόρο, διοχετεύοντας στην τοπική “αγορά” συνεχώς νεαρά κορίτσια που απασχολούνται σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, παρέχοντας στους πελάτες παρανόμως “υπηρεσίες” οίκου ανοχής, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των κοριτσιών για εργασία.

Κερδίζει έδαφος και η ανδρική πορνεία

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έδαφος κερδίζει στα τελευταία χρόνια και η ανδρική πορνεία στη Ρόδο, κυρίως μέσω συγκεκαλυμένων αγγελιών σε σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, τόσο από αλλοδαπούς όσο και από ημεδαπούς που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, έχει αλλάξει τον χάρτη της πορνείας και στη Ρόδο με την κατάσταση να τείνει να βγει εκτός ελέγχου, ακολουθώντας τους ρυθμούς της υπόλοιπης χώρας, όπως αποτυπώνονται σε σχετικές έρευνες που δείχνουν αύξηση της παράνομης πορνείας έως και 150% στα χρόνια της κρίσης!

NEWSBEAST.GR

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οποια νησια ”βουλιαζουν” απο τουριστες -και τι τουριστες ημιγυμνους- ”ανεβαινει στα ουρανια” η πορνεια .
    Φυσικος νομος και ”ενστικτωδικος” , οπως θα ελεγαν οι πλερια δημοτικιστες.
    Το παραταιρο με την Ροδο ειναι οτι θα την υποστηριξουμε στρατιωτικως εναντι της Τουρκικης βουλιμιας , οποτε χρειαζεται καποιο μαζεμα , απο τις τοπικες Αρχες , που μαλλον ΔΕΝ ενδιαφερονται γιαυτο το μαζεμα.
    Παντως η Ροδος δεν ειναι Μυκονος, ουτε Σαντορινη και Κερκυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,741ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα