Στα άκρα οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ: Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Αμερικανός πρέσβης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγκυρα εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με θέμα την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τον θάνατο 13 τούρκων πολιτών στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωση που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της τουρκικής ηγεσίας.

Τις ΗΠΑ, τη Δύση και τα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο των 13 Τούρκων πολιτών του στο βόρειο Ιράκ, υποσχόμενος παράλληλα εκδίκηση.

«Αν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και αν θέλετε την διαφύλαξη της ενότητας του ΝΑΤΟ, πρέπει να ενεργείτε με ειλικρίνεια. Δεν μπορείτε να τάσσεστε με τους τρομοκράτες. Αν θέλετε να είστε με μία πλευρά, να είστε στο πλευρό μας», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην Ουάσινγκτον.

Η Τουρκία διεξάγει συστηματικά επιχειρήσεις κατά των βάσεων οπισθοφυλακής του PKK στο βόρειο Ιράκ, επιχειρήσεις που προκαλούν ένταση ανάμεσα στην Αγκυρα και την Βαγδάτη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει συστηματικά ότι η Τουρκία ασχολείται με το PKK στο βόρειο Ιράκ, «αφού δεν μπορεί να το κάνει η Βαγδάτη».

«Καμία χώρα, πρόσωπο ή θεσμός δεν μπορεί να αμφισβητεί πλέον τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας (στο Ιράκ) μετά την σφαγή της Γκάρα», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν.

infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα