Σταμάτησε η πώληση βενζίνης στην Κατεχόμενη Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yenidüzen, οι προμηθευτές καυσίμων στην Κατεχόμενη Κύπρο σταμάτησαν τις πωλήσεις τους στα πρατήρια βενζίνης την Τετάρτη λόγω της απότομης αύξησης των συναλλαγματικών διαφορών που προκλήθηκαν από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Με τις χαοτικές ουρές στα πρατήρια έχουν ήδη εξαντληθεί τα αποθέματα σε πολλά πρατήρια, ενώ άλλα έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις πωλήσεις, είπε ο Ερτάν Φιντάν, αντιπρόεδρος του τουρκοκυπριακού  Συνδέσμου Πετρελαίου στην τουρκοκυπριακή Yenidüzen .

Το επίσημο νόμισμα της Κατεχόμενης Κύπρου, είναι η τουρκική λίρα, η οποία υποχώρησε την Τρίτη στο ιστορικό χαμηλό των 9,38 ανά δολάριο, αναφέρει το άρθρο.

Η οικονομία του Ψευδοκράτους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Τουρκία, η οποία αντιμετώπισε αυξανόμενη χρηματοπιστωτική αναταραχή αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε το κόστος δανεισμού τον Σεπτέμβριο παρά την επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 19,58%, το υψηλότερο στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές, εκτός από την κρίση στην Αργεντινή,  σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Ο Τουρκοκύπριος επικεφαλής της Οικονομίας και Ενέργειας στο Ψευδοκράτος,  Ερχάν Αρυκλί δήλωσε στον λογαριασμό του στο Facebook αργά την Τετάρτη ότι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους των προμηθευτών καυσίμων K-Pet και Al-Pet, απαιτώντας επανέναρξη των πωλήσεων και επιμένοντας ότι οι ενέργειές τους ήταν παράνομες.

«Τους ενημερώσαμε επίσης ότι εάν επιμείνει αυτή η κατάσταση, θα ληφθούν αυστηρά μέτρα», είπε ο Αρυκλί.

Η τουρκοκυπριακή Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα εναντίον αυτών των εταιρειών, πρόσθεσε.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα