Στέφανος Χίος: Οι Αρχές αναζητούν τον «σχιστομάτη» δράστη -Σοκάρει το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ο Στέφανος Χίος / Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ενώσουν τα κομμάτια που παζλ που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας κατά του δημοσιογράφου, Στέφανου Χίου έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα οι Αρχές.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση ο Στέφανος Χίος στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές για την αποκαλυπτική του δημοσιογραφία και τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονταν στην εφημερίδα του, απειλές οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν καταγεγραμμένες σε ηχογραφημένες συνομιλίες.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος που τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/7) δέχθηκε δύο σφαίρες έξω από το σπίτι του, τελευταία λάμβανε και ο ίδιος μέτρα, αφού νοίκιαζε διαφορετικά οχήματα προκειμένου να μην μετακινείται με το ίδιο όχημα.
Πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται (4 βίντεο και 30 εικόνες) που είχε στη διάθεσή του ο ιστότοπος του Στέφανου Χίου που σχετίζονται την δολοφονική επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφο. Σύμφωνα με την κατάθεση του Στέφανου Χίου ο δράστης της επίθεσης ήταν χαμηλού αναστήματος και με σχιστά μάτια.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Χίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ σε δωμάτιο της θωρακοχειρουργικής κλινικής.

Βίντεο: Καρέ καρέ η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον Στέφανο Χίο
Την ίδια ώρα ένα βίντεο διαρκείας 39 δευτερολέπτων από τη στιγμή της επίθεσης στον Στέφανο Χίο ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να πλησιάζει το ΙΧ στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος, να πυροβολεί και στη συνέχεια να τρέπεται σε φυγή.


Στην ιστοσελίδα του Στέφανου Χίου περιγράφεται τι βλέπουμε στο βίντεο:

Ωρα 02:47’:40’’ πρώτες πρωινές ώρες. Ο Στέφανος Χίος πλησιάζει αργά με το αυτοκίνητό του έξωθεν της οικίας του. Ακινητοποιεί το όχημά του για λίγα δευτερόλεπτα για να τσεκάρει οπτικά τον χώρο, όπως κάνει κάθε βράδυ.
02:48’:00’’. Κινείται αργά και πάλι…
02:48’:10’’. Ο Στέφανος Χίος ανακόπτει, κατεβάζει τα τζάμια των θυρών του αυτοκινήτου, ανάβει φακό νυκτός προκειμένου να φωτίσει (τσεκάρει) τα σκοτεινά σημεία περιμετρικά της οικίας του.
02:48’:15’’. Ο φακός περιστρέφεται στα αριστερά και όπισθεν του αυτοκινήτου του, όταν αντιλαμβάνεται τον μασκοφόρο εκτελεστή να πλησιάζει τρέχοντας προς την πλευρά του οδηγού. Προσπαθεί να διαφύγει επανεκκινώντας το όχημα.
02:48’:21’’. Ο Στέφανος Χίος ακινητοποιεί το όχημά του. Ο μασκοφόρος εκτελεστής στέκεται μπροστά στο παράθυρο του οδηγού. Αρχίζει να πυροβολεί εξ επαφής τον Στέφανο Χίο σημαδεύοντας το κεφάλι και την καρδιά.
02:48’:25’’. Το όπλο του εκτελεστή μπλοκάρει. Ο Στέφανος Χίος έχει δεχθεί ήδη δύο σφαίρες των 9mm στον λαιμό και στα πλευρά.
02:48’:26’’. Ο Στέφανος Χίος ανοίγει την πόρτα, ο εκτελεστής τρέχει να διαφύγει προς την πλευρά που τον αναμένει ο συνεργός του.
02:48’:42’’. Ο Στέφανος Χίος αιμόφυρτος αποβιβάζεται από το όχημά του προκειμένου να κυνηγήσει τον δράστη.
02:48’:52’’. Επιβιβάζεται ξανά με δυσκολία στο όχημά του, βάζει μπρος και κατευθύνεται προς το πλησιέστερο νοσοκομείο (Σισμανόγλειο) για παροχή ιατρικής φροντίδας.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/stefanos-hios-arhes-anazitoyn-shistomati-drasti

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα