Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος σύμμαχος κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ – Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές με διπλωματικό τρόπο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση», απάντησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτηση για το πως σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν αλλά και για το τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα.

Στέιτ Ντιπάρμεντ: Νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία θα υπονομεύσουν περαιτέρω τη σταθερότητα στην περιοχή

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε και στη πρόσφατη επίσκεψη του του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι «η (αμερικανική) κυβέρνηση είχε ένα σημαντικό γύρο συναντήσεων με τους (Έλληνες) ομολόγους μας. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος σύμμαχος και ένας σύμμαχος κλειδί των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ. Ομοίως, η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Θέλουμε να δούμε τους εταίρους μας να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι πραγματικά πίστεψαν ότι κάτι έγινε/άλλαξε με την ομιλία τού Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Τόση αφέλεια είναι εντελώς ασυγχώρητη. “Βρέστε τα”, μάς έλεγαν πριν, το ίδιο μάς λένε και τώρα.

    Όμως οι ΗΠΑ δεν τηρούν ακριβώς “ίσες αποστάσεις”. Ευνοούσαν κι εξακολουθούν να ευνοούν την Τουρκία. Αυτό φάνηκε και από την υπέρπτηση στην Αλ/λη, η οποία, ως γνωστόν πλέον, απεκρύβη για τρεις ημέρες από τα ΜΜΕξαπάτησης. Αντιγράφω ένα απόσπασμα από το άρθρο τής Κύρας Αδάμ, Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις:

    “Το πρόσφατο περιστατικό παράνομης εισόδου τουρκικών μαχητικών στο FIR Αθηνών και η υπέρπτηση ελληνικού εδάφους στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης ως τουρκικά «αντίποινα»(;) όπως αναφέρεται στην τουρκική ανακοίνωση στο ελληνικό διάβημα, είναι εξόχως σοβαρό και διόλου τυχαίο.

    Και τούτο διότι το σύστημα ελέγχου του εναερίου χώρου πάνω από την αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης, ούτε ενεργοποιήθηκε ούτε ενημέρωσε και τις ελληνικές αρχές για το συμβάν με τα τουρκικά αεροσκάφη.

    Το γεγονός αυτό εγείρει πολλά και δύσκολα ερωτηματικά για το αν οι ΗΠΑ τηρούν κατά γράμμα τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους από τη πρόσφατη ελληνο/αμερικανική Συμφωνία..”

  2. Κι όμως, η αυτογελοιοπιίηση τού Μητσοτάκη εξακολουθεί:

    Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Κάνει λάθος αν νομίζει πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος

    “«Θα θίγω το συγκεκριμένο ζήτημα, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία έως ότου η Τουρκία αλλάξει τη συμπεριφορά της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.” …..Αυτό εννούσε με το δεν θα γίνουν ανεκτές…” κλπ αρλούμπες. Κράτος με ψοφοδεείς κυβερνήσεις, που έχει καταντήσει περίγελος των πάντων.

    Κι ενώ οι υπερπτήσεις και παραβιάσεις συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση, τα τουρκικά “αλιευτικά” (;) έχουν κατακλύσει τις θάλασσές μας και τα τουρκικά δουλεμπορικά εντείνουν τον ρυθμό εργασίας τους, ο υπεύθυνος (sic) πρωθυπουργός τής Αθήνας βλέπει μπάσκετ στην Βοστώνη … Κάπως πρέπει να καθησυχάσει τις “ανησυχίες” του ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα