Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχία για τις επαφές Ερντογάν με τη Χαμάς

25/8/20 | 0 | 0 | 144 εμφανίσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έντονα αντίθετες με το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ειδικότερα, τόνιζεται ότι η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενήθηκαν από τον Ερντογάν είναι Ειδικά Χαρακτηρισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα Ανταμοιβές για τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ αναζητά πληροφορίες για έναν από αυτούς, για την εμπλοκή του σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, πράξεις πειρατείας και απαγωγές.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συνεχής προσέγγιση του Ερντογάν σε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση λειτουργεί μοναχά ως παράγοντας που απομονώνει την Τουρκία από τη Διεθνή Κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα των Παλαιστινίων και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπολύονται από τη Γάζα.

Τέλος, τονίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεχίσει να εγείρει τις ανησυχίες του για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ερντογάν έχει καλωσορίσει ηγέτες της Χαμάς στην Τουρκία τη φετινή χρονιά, με την πρώτη συνάντηση να λαμβάνει χώρα την 1 Φεβρουαρίου.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/9/20 | (0 σχόλια)
    euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας