Σπάει κάθε όριο χυδαιότητας ο άθλιος Τατάρ: «Εντελώς δική μας η Κύπρος, να μεταβιβαστεί στην Τουρκία», είπε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ξεπερνά κάθε όριο η προκλητικότητα του κατοχικού εντεταλμένου της Αγκυρας.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο συμποσίου στη Σμύρνη με θέμα «Η Θάλασσα των Νήσων» (σσ: εννοεί το Αιγαίο) υποσρήριξε ότι «η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή την διάδοχό του Τουρκία», ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος είναι «εντελώς δική μας» και ότι ποτέ οι Ε/Κ δεν κατείχαν το νησί.

Ισχυρίστηκε ακόμη πως ο μόνος στόχος της Ε/κ πλευράς είναι να συνδέσει την Κύπρο με την Ελλάδα.

Ξεπερνώντας ίσως κάθε όριο, ο κατοχικός εντεταλμένος πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουμε πως προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας» και έφθασε μέχρις του σημείου να ισχυριστεί ότι με τις συμφωνίες η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή στον διάδοχο του την Τουρκική Δημοκρατία.

 

Ο κατοχικός εντεταλμένος ανέφερε ότι μετά την εκλογή του στη θέση του ‘προέδρου’, με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας, φώναξαν με όλη τους τη δύναμη ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο με τη συνεργασία δύο χωριστών κρατών που ζουν δίπλα -δίπλα, βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα, και τόνισαν ότι δεν ήταν δυνατόν να αποδεχτούν την ομοσπονδία. Ο Τατάρ υποστήριξε ότι ο μόνος στόχος της Ε/κ πλευράς είναι να συνδέσει την Κύπρο με την Ελλάδα.

Δηλώνοντας ότι οι Ε/Κ δεν κατείχαν ποτέ το νησί, ο Ερσίν Τατάρ είπε: “Οι Ε/Κ δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τ/Κ, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια”.

Ο Τατάρ είπε ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους. “Υπάρχει τουρκικό κράτος στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι η ‘τδβκ’(ψευδοκράτος). Αυτό το κράτος οφείλει την κυριαρχία και την ύπαρξή του στον δίκαιο αγώνα του Τ/κ λαού. Εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο σήμερα, εξαρτάται από την παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί. Διαφορετικά, η αιματοχυσία θα συνεχίσει ξανά, αλλά υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο από το 1974. Κανείς δεν αιμορραγεί. Επομένως, η ένοπλη παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί. Ο ‘Τ/κ λαός’ νοιάζεται πραγματικά για αυτό. Το Κυπριακό δεν αφορά μόνο τους Τ/Κ και τους Ε/Κ. Αυτό συμβαίνει και στις διεθνείς συμφωνίες, είναι ένα μονοδιάστατο ζήτημα στη δημιουργία ισορροπιών μεταξύ της Τουρκίας και η Ελλάδα. Η Τουρκία είναι μια πλευρά στην Κύπρο.

Η παρουσία του στην Τουρκία πρέπει να συνεχιστεί στην Κύπρο. Διαφορετικά, τα παιχνίδια που παίζονται στο Αιγαίο θα παιχτούν και στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προθέσεις τους είναι ήδη ξεκάθαρες”, υποστήριξε ο Τατάρ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Σπάει κάθε όριο χυδαιότητας ο άθλιος Τατάρ: «Εντελώς δική μας η Κύπρος, να μεταβιβαστεί στην Τουρκία», είπε

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα