Μάιος 16, 2023. Ελλάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας σε ομιλία του στη Μεγάλη Σύνοδο της Ρωμυλίας που έλαβε χώρα στο Μπακίρκοϊ είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι περιμένουν την εκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ξεκινώντας από τη Σαουδική Αραβία, σε ολόκληρη τη γεωγραφία της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας, μέχρι τα Βαλκάνια, όλοι λένε: «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να κερδίσει τις εκλογές στην Τουρκία».

»Επειδή ένα νέο ορόσημο θα ξεκινήσει στον κόσμο, ένα νέο ορόσημο θα ξεκινήσει στην περιοχή, ένα ολοκαίνουργιο βήμα θα ξεκινήσει στον κόσμο. Όλες οι χώρες των Βαλκανίων, όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας θα ξεκινήσουν τώρα ένα νέο ορόσημο καθώς τα αστέρια χορεύουν μεταξύ τους στον ουρανό. Θα φέρουν μια νέα ελπίδα, μια νέα ευημερία, ένα νέο φως στον κόσμο. Κάνουμε ένα βήμα για να το πετύχουμε αυτό. Τώρα η Τουρκία έχει γίνει χώρα παραγωγής», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα δεινά των Τούρκων από τη Ρωμυλία δήλωσε:

 «Σε αυτή η κοινότητα, η Δύση, ειδικά η Αμερική και η Ευρώπη, παρέμειναν θεατές μιας σφαγής στην καρδιά της Ευρώπης και δεν μίλησαν. Είναι μια κοινότητα που ξέρει ότι δεν λέει τίποτα όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν μιλάει για πολλές συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Η λαογραφική ομάδα των απογόνων των Τούρκων από τη Ρωμυλία υποδέχτηκε τον Σοϊλού, τον βουλευτή του AK Parti στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος παρευρέθηκε στη Μεγάλη Συνάντηση της Ρωμυλίας (Büyük Rumeli Buluşması)  που πραγματοποιήθηκε στο Bakırköy.

The Hellenic Information Team