Σουδάν: 120 Έλληνες και Κύπριοι αναζητούν διέξοδο από τη χώρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προς το παρόν, 120 Έλληνες και Κύπριοι έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να απεγκλωβιστούν όταν αυτό καταστεί εφικτό, δήλωσε ο ΥΦΥΠΕΞ Α. Κατσανιώτης. Ο Νίκος Δένδιας είχε επαφές σήμερα, για το θέμα των Ελλήνων του Σουδάν, με τον Ζοζέπ Μπορέλ, τον Τζορτζ Τσούνη και τον Κ. Φλώρο.

Προς το παρόν 120 Έλληνες και Κύπριοι έχουν δηλώσει πως θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αποστολή απεγκλωβισμού από το Σουδάν όταν αυτό καταστεί εφικτό, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως εξήγησε, όταν υπάρξει εκεχειρία το ζητούμενο είναι από εκεί όπου βρίσκονται οι Έλληνες να πάνε στο αεροδρόμιο, μέσω ασφαλούς διόδου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι υπάρχει προετοιμασία από την Ελλάδα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να «μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το αεροδρόμιο, όταν αυτό είναι εφικτό, με μια ομάδα που θα παρέχει και ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Μάλιστα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, αυτό το σχέδιο θα προχωρήσει.

Επίσης, αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, υπό τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκο Δένδια, κατά την οποία συζητήθηκαν η κατάσταση στο Σουδάν, η ασφάλεια των Ελλήνων, καθώς και τα σχέδια για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, «των συνεχών ενεργειών για παροχή βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και του συντονισμού των προσπαθειών πιθανής απομάκρυνσής τους από τη χώρα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν», ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε δύο φορές σήμερα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, στον οποίο είχε στείλει και σχετική επιστολή, για το ίδιο θέμα, προ ημερών.

Ο κ. Δένδιας είχε σχετική επικοινωνία επίσης σήμερα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, και τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα