Σοκ στο βρετανικό θρόνο: 43 χρόνια μετά το θάνατό του ανοίγει ξανά ο φάκελος κατά του λόρδου Μαουνμπάτεν για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μια καταγγελία από το παρελθόν «ανατινάζει» τον βρετανικό χρόνο. 43 χρόνια μετά το θάνατο του (1979) ο Λόρδος Μαουνμπάτεν κατηγορείται επισήμως ότι βίασε 11χρονο αγόρι, το 1977 στο διαβόητο παιδικό σπίτι Kincora στη Βόρεια Ιρλανδία .

Ο Λόρδος Μάουντμπάτεν, -θείος του σημερινού βασιλιά Κάρολου Γ’, ο άνθρωπος που υιοθέτησε τον πατέρα του, πρίγκιπα του Εδιμβούργου Φίλιππου και δεύτερος ξάδερφος του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, ο οποίος δολοφονήθηκε δύο χρόνια αργότερα όταν ο IRA τοποθέτησε μια βόμβα στο γιοτ του- καταγγέλεται από τον Άρθουρ Σμιθ, ο οποίος έχει παραιτηθεί από το δικαίωμά του στην ανωνυμία, καθώς ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε δύο φορές

Τώρα, για πρώτη φορά, το Ανώτατο Δικαστήριο στο Μπέλφαστ πρόκειται να ακούσει κατηγορίες ότι κακοποίησε το αγόρι στο συγκεκριμένο ορφανοτροφείο – το οποίο έχει αντιμετωπίσει ευρέως διαδεδομένες κατηγορίες για κακοποίηση.

Πριν από πέντε χρόνια, μια δημόσια έρευνα διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 39 αγόρια είχαν κακοποιηθεί στο Kincora – τέσσερις δεκαετίες αφότου τρία μέλη του προσωπικού φυλακίστηκαν για κακοποίηση 11 θυμάτων εκεί.

Η έρευνα επέκρινε τις αρχές για την αποτυχία τους να ενεργήσουν και ο αστυνομικός Διαμεσολαβητής για τη Βόρεια Ιρλανδία επέκρινε πέρυσι το Royal Ulster Constabulary για την κακή ανταπόκρισή του στις καταγγελίες εκείνη την εποχή.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας βοήθησαν ενεργά την κατάχρηση, κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έγινε δεκτό. Ο κ. Smyth, τώρα 56 ετών, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε για πρώτη φορά από το μέλος του προσωπικού William McGrath –ο οποίος έγινε γνωστός ως «το κτήνος της Kincora»– λίγο μετά την άφιξή του στο σπίτι.

Ισχυρίζεται ότι ο κ. ΜακΓκραθ τον σύστησε σε έναν «πολυτελή» άγνωστο τον Αύγουστο του 1977, ο οποίος τον «κυνήγησε» δύο φορές.

Ο κ. Smyth είπε στην Sunday Life: «Ο McGrath θα έλεγε, «Θα συναντήσεις έναν ιδιαίτερο φίλο». Και είπα, «Α, αλήθεια;» Και τότε ήταν που με πήγε σε εκείνο το δωμάτιο – στον κάτω όροφο υπήρχε ένα μεγάλο γραφείο, με ένα μεγάλο γραφείο και υπήρχε ένα ντους.

«Το όνομα [του ξένου] δεν αναφέρθηκε ποτέ στο δωμάτιο. Με έκανε να κάνω ντους και μετά κατέβαινε ο ΜακΓκραθ και με έπαιρνε μετά».

Ισχυρίζεται ότι συνειδητοποίησε ποιος ήταν ο θύτης του μόλις το 1979 λόγω της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του Λόρδου Μάουντμπάτεν.

Ο κ. Smyth, ο οποίος τώρα ζει στην Αυστραλία, πρόσθεσε: «Δεν ξεχνάς ποιος σε κακοποίησε. Εμπιστέψου με. Το μπλοκάρεις αλλά δεν το ξεχνάς. Το έκλεισα για χρόνια. Ένιωσα αμήχανα με αυτό που είχε συμβεί αλλά τώρα θέλω ειρήνη ».

Η αστική νομική αγωγή κατά του Λόρδου Mountbatten είναι επίσης κατά ορισμένων ιδρυμάτων της Βόρειας Ιρλανδίας, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Υγείας και του αρχιφύλακα της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Κέβιν Γουίντερς, ο δικηγόρος του Σμάιθ, είπε: «[Αυτή είναι] η πρώτη φορά που κάποιος μπαίνει μπροστά για να υποβάλει κατηγορίες εναντίον του Λόρδου Μάουντμπάτεν σε δικαστήριο.

«Αυτή η απόφαση δεν έχει ληφθεί σοβαρά. Καταλαβαίνει πολύ καλά ότι θα είναι μια βαθιά αντιδημοφιλής περίπτωση με πολλούς ανθρώπους, όπως συμβαίνει μέσα σε εβδομάδες από τον θάνατο της Βασίλισσας.

«Ωστόσο, οι δικαστικές διαφορές που αφορούν ψυχική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση δεν αναλαμβάνονται για σκόπιμη προσβολή ευαισθησιών».

Χθες το βράδυ ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

File Photo Mahatma Gandhi (C) shown in file photo dated 11 April 1947 visiting the Viceroy of India Lord Louis Mountbatten and his wife Lady Mountbatten at their residence in New Delhi. Mountbatten was one of the key architects of the subcontinent’s partition. India celebrates its 50th Independence anniversary 15 August. AFP PHOTO

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk // 

Σοκ στο βρετανικό θρόνο: 43 χρόνια μετά το θάνατό του ανοίγει ξανά ο φάκελος κατά του λόρδου Μαουνμπάτεν για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονου

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα