Σοκ με την καταγγελία κατά Γεωργούλη για βαριά κακοποίηση -Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αλέξης Γεωργούλης, Ελένη Χρονοπούλου
18/04/2023  09:48
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες η αποκάλυψη της καταγγελίας της δικηγόρου της Κομισιόν Ελένης Χρονοπούλου κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για βαριά κακοποίηση.

Η καταγγελία φέρεται να είχε γίνει πριν από τρία χρόνια, ωστόσο χθες η Βελγίδα εισαγγελέας έστειλε το αίτημα για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη στο ευρωκοινοβούλιο. Κατά πληροφορίες είχε εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή και την δέουσα βαρύτητα η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο ευρωβουλευτής υπήρξαν ζευγάρι, κάτι που διαψεύδει ωστόσο η Χ. Τρικούπη, ενώ η καταγγελία ερευνήθηκε σε βάθος αφενός γιατί αφορά σε πολιτικό πρόσωπο και αφετέρου γιατί προέρχεται από μια νομικό, στέλεχος του ευρωκοινοβουλίου και εξαρχής θεωρήθηκε ότι δεν πρόκειται για κάτι απλό αλλά αντίθετα για μια βαρύνουσα καταγγελία.

Ετσι χθες, μετά από τρία χρόνια και διεξοδικής έρευνες από τις βελγικές αρχές εστάλη το αίτημα για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Το παρασκήνιο της αποπομπής Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Αμέσως ενημερώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή τους, ένα τηλεφώνημα κατά το οποίο του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Αμέσως αντιλήφθησαν ότι δεν πρόκειται για μια απλή καταγγελία και με συνοπτικές διαδικασίες, έχοντας ξεκαθαρισμένο ότι δείχνουν μηδενική ανοχή σε τέτοιες υποθέσεις, τέθηκε εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η είδηση έγινε γνωστή χθες το απόγευμα όταν σχεδόν ταυτόχρονα, Αλέξης Γεωργούλης, ΣΥΡΙΖΑ και ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις ο μεν πρώτος απολογούμενος και επιχειρώντας να σκιαγραφήσει πολιτικές σκοπιμότητες αλλά και εκδικητικά κίνητρα. Οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφέστατα πιο λιτές, ενημερώνοντας απλά ότι μετά την καταγγελία ο Αλέξης Γεωργούλης δεν είναι μέλος του κόμματος και της ευρωομάδας τους.

Η ΝΔ καθιστώντας σαφές εξαρχής ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγήσεις για το περί τίνος πρόκειται. Σε εκείνο μάλιστα το σημείο δεν ήταν ακριβώς σαφές τι είχε συμβεί. Αρχικά υπήρχαν οι πληροφορίες ότι πρόκειται για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, ωστόσο στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι πρόκειται για υπόθεση βαριάς κακοποίησης και συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida για βιασμό και ξυλοδαρμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρχε και μια δεύτερη καταγγελία στις Βρυξέλλες για κακοποίηση σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, είναι κάτι που ανακυκλώθηκε σαν φήμη στους διαδρόμους των Βρυξελλών μετά τη σοκαριστική χθεσινή αποκάλυψη.

Γιατί δεν παρέδωσε την έδρα του ο Γεωργούλης, τι λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βούτσης
Περαιτέρω αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν δεν υπάρχουν, πέραν από τον Νίκο Βούτση, ο οποίος μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι υπάρχει προβληματισμός στο κόμμα του και ότι αναμένουν και αυτοί τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Κληθείς να σχολιάσει το γιατί ο Αλέξης Γεωργούλης δεν παρέδωσε την έδρα του στην ευρωβουλή, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν βεβιασμένο και ότι ήταν αρκετό να τεθεί εκτός ΚΟ ευρωβουλής ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε πρέπει να πέσει φως στην υπόθεση και να επιβεβαιωθεί η καταγγελία.

iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάποιοι υποστηρικτές του metoo όλο και θα παρουσιαστούν για σχόλια.
    ΑΛΛΑ αν το συγκεκριμένο θέμα ήταν γνωστό στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2020 δεν άργησε πολύ να αντιδράσει;;; .
    Και υποστηρίζει ότι είναι ο ”σημαιοφόρος” του ελληνικού κινήματος εναντίον της ”κακοποίησης” των γυναικών .
    Μια ζωή υποκρισία και ”δούλεμα” των ακομμάτιστων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα