Σοκ από τη Νορβηγία: 1 στα 2 τεστ «express» για κορωνοϊό δείχνει ψευδή στοιχεία – Γι’ αυτό δεν τελειώνει η καραντίνα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προβληματισμός επικρατεί με την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα rapid test, καθώς έκθεση του νορβηγικού υπουργείου Υγείας, δείχνει πως τα τεστ της Abbot που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση δεν εντοπίζουν 1 στους 2 ασυμπτωματικούς φορείς του κορωνοϊού! 

Τον τελευταίο καιρό στελέχη της κυβέρνησης μιλούν συνεχώς για τα rapid test (τεστ αντιγόνου) , και δήλωσαν πως θα βάλουν στο κέντρο της στρατηγικής τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μάλιστα στη χθεσινή ενημέρωση, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε νέο εθνικό σχέδιο για τα rapid test τα οποία περιλαμβάνει 12.000 δωρεάν τεστ ημερησίως στους πολίτες. 

Ένας από τους στόχους που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση είναι αυτός «Της ανίχνευσης της αντικειμενικής ασυμπτωματικής διασποράς».

Όμως σύμφωνα με την έκθεση της Νορβηγικής κυβέρνησης για τα Rapid Test (τεστ αντιγόνου) της Αbbot, αυτά εντοπίζουν μόνο το 55% των ασυμπτωματικών φορέων. Με λίγα λόγια τα μαζικά τεστ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να εντοπίσει τους συμπτωματικούς φορείς του ιού, δεν θα εντοπίζουν…. 1 στους 2 ασυμπτωματικούς φορείς του ιού.

Από την άλλη, έχουν ποσοστό επιτυχίας 80% σε συμπτωματικούς φορείς του ιού, δηλαδή δεν πιάνουν 1 στους 5 συμπτωματικούς φορείς, όμως αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, καθώς στο εθνικό σχέδιο για τα Rapid test δεν στοχεύει στους συμπτωματικούς φορείς του ιού και αναφέρει πως «Αν έχετε εκδηλώσει συμπτώματα παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό».

Έτσι αντιλαμβανόμαστε πως τα μοριακά τεστ  τα οποία έχουν ποσοστό επιτυχίας άνω του 95% σε όλους τους φορείς, παραμένουν τα πλέον αξιόπιστα και κεντρικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τα rapid test σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τα αντικαταστήσουν.

Μάλιστα η έκθεση της νορβηγικής κυβέρνησης για τεστ Abbot αναφέρει συγκεκριμένα πως «Λόγω της χαμηλότερης ευαισθησίας του Rapid Test της Abbot, εμείς συμπεραίνουμε ότι για τη διάγνωση σοβαρών ασθενειών και νοσηλευόμενων ασθενών, το PCR παραμένει η προτιμώμενη μέθοδος». 

Όμως, όπως βλέπουμε ταυτόχρονα με την κατακόρυφη αύξηση των rapid test (μωβ γραμμή), τα οποία οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν με 15 εκατομμύρια ευρώ, έχουν μειωθεί κατακόρυφα τα πολύ πιο αξιόπιστα μοριακά τεστ (μπλε γραμμή). Πιο συγκεκριμένα ενώ στα μέσα Νοεμβρίου είχαμε φτάσει περίπου τα 25.000 μοριακά τεστ την ημέρα, τώρα είμαστε κοντά στα 16.000 την ημέρα! 

Με λίγα λόγια πλέον τα rapid test πάνε να αντικαταστήσουν τα μοριακά τεστ παρόλο που δεν είναι αυτή δουλειά τους, αλλά να λειτουργούν επικουρικά.  Την αντίθεση της με αυτή την πρακτική της κυβέρνησης δήλωσε και το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων κα. Αθηνά Λινού, η οποία δήλωσε πως «την ανησυχεί η μείωση των αριθμών των μοριακών τεστ».

Όμως αυτό δεν φαίνεται να ανησυχεί την κυβέρνηση, καθώς όπως δήλωσε σήμερα ο Παναγίωτης Αρκουμανέας «στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα… rapid test» και ότι «χθες, ανακοινώσαμε ρεκόρ τεστ στην χώρα, 36.000».

Υπό αυτές οι συνθήκες και συνεχίζοντας να βαδίζουμε «στα τυφλά» το τέλος του lockdown φαίνεται προς το παρόν αρκετά… «χλωμό»

https://www.pronews.gr/ygeia/945953_sok-apo-ti-norvigia-1-sta-2-test-express-gia-koronoio-deihnei-pseydi-stoiheia-gi-ayto

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα