Σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια: Σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής εμβόλισαν σκάφος του Λιμενικού που προστάτευε Ελληνικά αλιευτικά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Έλληνες αλιείς ψάρευαν με τα σκάφη τους στα ύδατα κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων, όταν δύο σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής με ελιγμούς επιχείρησαν να παρενοχλήσουν τα ελληνικά σκάφη και εν συνεχεία να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα οι ψαράδες κάλεσαν το ΛΣ και άμεσα στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν ισάριθμα σκάφη του. Τα τουρκικά σκάφη όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά συνέχισαν να κάνουν ελιγμούς, με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να επιχειρήσει να εμβολίσει ένα από τα δύο περιπολικά του ΛΣ.

Από το σκάφος του Λιμενικού έσκασε ένα μπαλόνι ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταγράφηκαν και ζημιές.

Υπό το βάρος και της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων τους τελευταίους μήνες δεν αποκλείεται περαιτέρω τουρκική κλιμάκωση.

Το δημοσίευμα του anterhaber.com: «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο ‘Καρντάκ’»

Δημοσίευμα της τουρκικής ενημερωτικής πύλης anterhaber.com, με έδρα την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), υποστηρίζει πως σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής σταμάτησαν τα Ελληνικά αλιευτικά 2 μίλια πριν από τις νησίδες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο «Καρντάκ» (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», τα Ελληνικά αλιευτικά αρνούνταν να αποχωρήσουν από την περιοχή, περνώντας μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.
Το περιστατικό έληξε στις 14:00 (χθες το μεσημέρι) με αποτέλεσμα τα αλιευτικά και τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής ν’ αποχωρήσουν από την περιοχή.

https://europost.gr/sovaro-epeisodio-sta-imia-skafi-tis-toyrkikis-aktofylakis-epicheirisan-na/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα